WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #3

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #3

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Het aantal apps in de Play Store met betrekking op het aanstaande WK voetbal is behoorlijk groot te noemen en niet al die apps zijn even goed of mooi te noemen. In de aanloop naar het toernooi in Brazilië zoeken wij een aantal WK-apps bij elkaar die wij wel leuk, mooi en/of handig vinden.

Panini Online Sticker Album

De wat oudere lezers onder ons zullen ze vast wel kennen: de Panini voetbalplaatjes. In de jaren '60 werd het Italiaanse bedrijf Panini plotsklaps wereldberoemd door de verzamelplaatjes van net zo wereldberoemde voetballers. In de decennia die volgden, groeiden de Panini-plaatjes uit tot een soort cultureel en nostalgisch fenomeen voor voetballiefhebbers. Het idee is simpel: zoveel mogelijk plaatjes verzamelen van voetballers en die netjes in een Panini-album plakken, per club of land. Heb je dubbele plaatjes? Dan probeer je ze te ruilen voor plaatjes van andere spelers. Er zijn/waren Panini-albums voor de Eredivisie maar vooral rond Wereldkampioenschappen zijn de Panini-albums nog altijd zeer populair.

Om de nostalgie een beetje terug te brengen, is er nu ook de online versie van het Panini-album. Met deze app krijg je dagelijks drie virtuele pakjes met voetbalplaatjes die je in je album kunt plakken. Heb je na verloop dubbele kaartjes? Dan kun je ze op de ruilstapel gooien om ze om te ruilen voor andere plaatjes. Hiervoor kun je je bij een groep aanmelden of een nieuwe ruilgroep aanmaken voor jou en je vrienden.

Het doel is om uiteindelijk je hele album vol te krijgen en voor hen die dat heel rap doen, heeft FIFA zelfs een aantal prijzen beschikbaar gesteld. Wat die prijzen zijn? Panini-albums en MyPanini-stickers, maar dan de echte, papieren versies.

Kun je er iets mee? Niet echt, deze app is vooral leuk om dagelijks wat tijd te doden en om te leren welke spelers voor welk land uitkomen. Denk niet dat je het album zomaar even volplakt want om te ruilen zul je toch een beetje je best moeten doen. Met name de echte voetbalcracks die vroeger (of nu nog steeds) voetbalplaatjes verzamelden, zullen hier plezier aan beleven.

Beschikbaarheid

De Panini Online Sticker Album-app is te downloaden in de Play Store via onderstaande button. Gebruik gerust de commentbox hieronder om een ruilverzoek te doen voor mede-plakkers!

Lees ook:

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #1 - World Cup Brazil 2014

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #2 - Poollie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk