WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #1

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #1

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Het aantal apps in de Play Store met betrekking op het aanstaande WK voetbal is behoorlijk groot te noemen en niet al die apps zijn even goed of mooi te noemen. In de aanloop naar het toernooi in Brazilië zoeken wij een aantal WK-apps bij elkaar die wij leuk, mooi en/of handig vinden.

World Cup Brazil 2014

Eerst maar eens goed in de Braziliaanse stemming komen. Vandaag kijken we naar World Cup Brazil 2014 - lekker origineel - van Jalvasco, een alles-in-een-applicatie in een Braziliaans jasje. De makers van deze app brachten al eerder een soortgelijke applicatie uit voor het Champions League-toernooi maar deze vond niet bepaald gretig aftrek. De nieuwere app in het geel-groen van Brazilië doet het een stuk beter met enkele honderdduizenden downloads.

Uiterlijk en functies

Wat meteen opvalt aan de app is de interface in Braziliaans geel-groen. Aanvankelijk is er alleen het wat ongebruikelijk ogende startscherm met een aftelklok die je laat weten hoe lang het nog duurt voordat het WK begint en in formaat verschillende knopjes voor nieuws, historie en social media.

Het mooie aan deze applicatie is echter dat je zelf andere tabbladen kunt toevoegen, in de volgorde die jouw voorkeur heeft. Zo kun je aparte tabbladen aanmaken voor het speelschema van land van jouw voorkeur, de poule en tabbladen voor alle poules en rondes. Ook kun je alle wedstrijden per speeldag bekijken en de details die daarbij horen zoals de opstellingen en wedstrijddetails.

Door op het knopje voor nieuws te drukken, krijg je internationaal WK-nieuws voorgeschoteld dat direct van de website van de FIFA komt. Ideaal om ook andere landen dan je eigen te volgen in de aanloop naar het toernooi. Behalve nieuws zijn er dagelijks ook heel wat nieuwe video's en foto's te vinden en voor wie geen vertrouwen heeft in het WK in Brazilie, is er ook al nieuws over Rusland 2018 en Qatar 2022 beschikbaar en gecategoriseerd.

Mocht je de geschiedenis van het WK voetbal willen raadplegen, dan kun je middels het Historie-knopje op het startscherm terugblikken op alle voorgaande WK's. De informatie die hier getoond wordt, is wel wat beperkt; je kunt alleen bekijken wie de nummers 1 tot en met 4 waren in alle eerdere edities.

Beschikbaarheid

De interface van World Cup Brazil 2014 is even wennen maar wanneer je deze app dagelijks gaat gebruiken, zul je dik tevreden zijn over de aanpasbaarheid en hoeveelheid aanwezige informatie. Je kunt de app gratis downloaden via onderstaande button. Hou wel rekening (zoals bij vrijwel alle WK-apps) met advertenties binnen de app.

Heb je tips voor deze tijdelijke rubriek? Mail deze dan naar tom@androidworld.nl

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk