Witte Xiaomi Mi Mix is een bijna randloze parel

Witte Xiaomi Mi Mix is een bijna randloze parel

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi Mix

De Xiaomi Mi Mix is een toestel dat tot de verbeelding spreekt. Het scherm bevat bijna geen randen. Om dit te kunnen realiseren, heeft de fabrikant veel nieuwe technieken moeten toepassen. Zo heeft het toestel geen gewone speaker bovenaan het toestel om mee te bellen, maar zorgen trillingen in het toestel zelf voor het geluid en heeft het toestel een ultrasone sensor in plaats van een traditionele nabijheidssensor. Na wat verwarring blijkt het toestel een screen-to-body ratio te hebben van een indrukwekkende 84.72%.

Het eerste Mi Mix is ontworpen door Franse designer Philippe Starck en heeft een keramische body in de kleur zwart. Xiaomi's Vice President Hugo Barra heeft op de CES een witte Mi Mix laten zien. Ondanks dat Xiaomi sinds eind 2016 ook smartphones in Europa verkoopt, heeft Barra niet bekend gemaakt of dit toestel ook naar andere landen dan China komt.

Specificaties

Er is geen informatie vrijgegeven over de specificaties van de witte variant, maar deze zullen vergelijkbaar zijn met die van de zwarte Xiaomi Mi Mix. Deze heeft een 6,4 inch groot scherm met een resolutie van 1080 x 2040 pixels. Het geheel draait op de Snapdragon 821-chipset die vier kernen bevat en geklokt is op 2,35GHz. Aan de achterzijde vind je een 16 megapixelcamera. De 5 megapixel-frontcam is tot 50% kleiner dan de gewone sensor en is onderaan het scherm geplaatst. De Mi Mix wordt in twee uitvoeringen geleverd: een model met 4GB werk- en 128GB opslaggeheugen en een model 6GB werk- en 256GB opslaggeheugen. De Mi Mix draait op Android 6.0 Marshmallow waarbij een update naar Nougat op de planning staat.

Bron: Phone Arena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk