Winst smartphonetak Samsung in derde kwartaal 2016 verdwenen

Winst smartphonetak Samsung in derde kwartaal 2016 verdwenen

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Kwartaalcijfers Q3

Samsung heeft de kwartaalcijfers van afgelopen kwartaal gepresenteerd en zoals gedacht is het schrappen van de Note 7 daar niet positief voor geweest. De smartphone-afdeling maakte nauwelijks winst afgelopen kwartaal, slechts 80 miljoen. In hetzelfde kwartaal het jaar ervoor lag dit nog op omgerekend 2 miljard euro, een daling van 96%. Het verschil qua omzet was wel een stuk minder groot, namelijk 22,5 biljoen won, ten opzichte van de 26,6 biljoen won die in hetzelfde kwartaal in 2015 werd behaald.

Dit heeft te maken met de problemen die Samsung kende met de Note 7, waardoor eindelijk besloten werd om het toestel niet meer gaan produceren en verkopen. Een precies verscheept aantal smartphones noemde het bedrijf niet, maar dit aantal zou wel op peil zijn gebleven ten opzichte van andere periodes door het succes van de Galaxy S7 en andere, goedkopere toestellen.

Volgens marktonderzoeksbureau IDC werden er echter 72,5 miljoen smartphones van het merk verkocht. Dat komt neer op een daling van 13,5% oftewel 11 miljoen devices. Met het aantal verkochte toestellen, staat Samsung echter nog steeds bovenaan het lijstje met smartphoneverkopen.

Andere takken van het bedrijf, waaronder die van displays en chips deden het wel goed.

Bron: Samsung en IDC

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk