Ontwikkelaar laat Windows 11 draaien op zijn Pixel 6 dankzij Android 13

Ontwikkelaar laat Windows 11 draaien op zijn Pixel 6 dankzij Android 13

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een ontwikkelaar is er in geslaagd om Windows 11 te laten werken op zijn Pixel 6-toestel. Dat kan dankzij de Android 13 developer preview, een testversie die bijzondere ondersteuning kreeg voor zogenaamde virtual machines.

Windows 11 op de Pixel

Heel wat pc's kunnen niet rekenen op een update naar Windows 11, maar los daarvan is een ontwikkelaar er wel in geslaagd om het besturingssysteem op zijn telefoon te laten werken. Een ontwikkelaar die de naam kdragOn heeft op Twitter, plaatste de screenshots online, dat ontdekte Android Police.

In die schermafbeeldingen zien we de installatie van Windows 11 en de prestaties in het taakbeheer. Onderaan het scherm merk je een kleine taakbalk op, zoals we die op pc's gewend zijn, en in de reacties lezen we dat de software voor het eerst bruikbaar is op een telefoon. kdragOn maakte hiervoor gebruik van een virtual machine (VM), dat is een tool waarmee je een compleet besturingssysteem nabootst dat zich volledig onafhankelijk gedraagt van Android. Toch is het tegelijk eenvoudig om tussen de twee besturingssystemen te wisselen.

- Lees verder onder de tweet -

Android 13 en VM's

In de eerste developer preview van Android 13 heeft Google verbeteringen uitgerold voor VM's waardoor ze vlotter werken op telefoons. Daarvoor gingen de ontwikkelaars aan de slag met een systeem voor VM's dat al langer deel uitmaakt van Chrome OS. 'pKVM' heet het, ofwel protected kernel virtualization mechanism. Hiermee functioneert het VM als een aparte module in Android dat onafhankelijk geüpdatet kan worden. In vorige Android-versies moest je je het besturingssysteem van de VM updaten via Android, wat onveiliger is.

Het is nog niet duidelijk wat Googles plannen zijn met VM's. Mogelijk wil Google de technologie gebruiken om Android veiliger te maken door een aangepaste en vereenvoudigde versie van Android te betrekken bij het opstartproces van Android-apparaten. Wat denk jij dat Googles plannen zijn met VM's en zie jij nieuwe mogelijkheden als VM's straks beter werken in combinatie met onze telefoons? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Android 13

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk