Microsoft stopt in december met ondersteuning Windows 10 Mobile

Microsoft stopt in december met ondersteuning Windows 10 Mobile

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Windows 10 Mobile

Het einde van Windows 10 Mobile nadert. Microsoft gaf in 2017 al aan dat het niet langer zal werken aan nieuwe features voor zijn mobiele besturingssysteem, maar het bedrijf bleef wel beveiligingsupdates uitbrengen. Microsoft heeft aangegeven op zijn support-pagina dat er aan die ondersteuning vanaf 10 december een einde zal komen. Eerder stopte Microsoft ook al met de ondersteuning van Windows Phone 8.1, de vorige versie van Windows 10 Mobile.

Op de support-pagina van Microsoft staat het volgende te lezen. "Vanaf 10 december 2019 ontvangen gebruikers van de Windows 10 Mobile geen gratis nieuwe beveiligingsupdates, niet-beveiligingspatches, gratis opties voor persoonlijke ondersteuning of updates van online technische inhoud van Microsoft meer."

Lumia 1020

De Nokia 1020 die opviel omwille van zijn 41 megapixel camera op de achterkant

Nieuwe strategie

De plannen van een eigen mobiel besturingssysteem zijn ondertussen door Microsoft begraven, maar de techgigant zoekt zich momenteel een weg in een nieuwe strategie om ook op smartphones een graantje te blijven meepikken. Het bedrijf brengt al zijn belangrijkste diensten zowel uit voor iOS als Android. Denk aan Microsoft Edge dat sinds oktober 2017 op Android werkt, de verschillende Office-apps voor Android en de Microsoft Launcher die alle Microsoft-diensten met elkaar verbindt op je startscherm.

Bovendien maakte het Amerikaanse bedrijf onlangs bekend dat het Android-apps op Windows 10 wil laten draaien, waardoor dat besturingssysteem op dat gebied de concurrentie kan aangaan met Chrome OS. De nieuwe dienst zal deel gaan uitmaken van de Your Phone-app voor Windows 10. Recent raakte ook bekend dat Microsoft ook Cortana dichter bij mobiele gebruikers wil brengen doordat het bedrijf zijn assistent wil integreren in populairdere diensten als Alexa en Google Assistent.

Microsoft Edge

Microsoft Edge

Microsoft Edge is de opvolger van Internet Explorer en ingebouwd in Windows 10. Deze browser is in de Play Store beschikbaar en onder de naam Microsoft Edg ..
Microsoft Launcher

Microsoft Launcher

Microsoft Launcher heeft een geheel eigen interface die niet te vergelijken is met stock Android of de meeste andere custom launchers. Onderaan vind je bijvoorbeeld ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk