Wileyfox rolt Android 8.1 Oreo uit naar zijn Swift 2-toestellen

Wileyfox rolt Android 8.1 Oreo uit naar zijn Swift 2-toestellen

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Wileyfox Swift 2

Wie begin februari had gezegd dat Android 8.1 Oreo voor de Wileyfox-toestellen beschikbaar zou worden, was wellicht voor gek verklaart. Het bedrijf was onder curatele gesteld gesteld nadat het bedrijf in financiële moeilijkheden was gekomen. Zelf hielden ze een doorstart nog voor mogelijk en die kwam er ook. Het bedrijf besloot een jointventure aan te gaan met STK en dit lijkt tot nu goed te werken.

Er was vorig jaar nog een klein probleem om de Swift 2-toestellen van Android 7.1.1 Nougat te voorzien. De toestellen waren in eerste instantie voorzien van CyanogenOS. De ontwikkelaars van deze variant op Android besloten te stoppen en Wileyfox moest voortaan zijn telefoons gaan voorzien van de reguliere doch kale Android-versie.

Wileyfox Swift 2X

Nu gaan de Wileyfox Swift 2, de Wileyfox Swift 2 Plus en de Wileyfox Swift 2X vanaf vandaag voorzien worden van Android 8.1 Oreo. De eerste toestellen zullen vandaag de update ontvangen en de laatste toestellen zouden uiterlijk zaterdag van de laatste versie van Android voorzien moeten worden.

Specificaties

De Wileyfox 2 kwam eind 2016 op de markt en viel meteen op door zijn zeer gunstige prijskwaliteit-verhouding. Hij wist zelfs de prijs voor de beste entry-level-smartphone bij de Telecom Awards 2016 te winnen. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 430-chipset en 2GB aan RAM gecombineerd met 16GB aan opslag. De Wileyfox 2 Plus heeft dezelfde chipset gecombineerd 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslag. Ook is de camera van iets betere kwaliteit. De Wileyfox 2X kwam begin 2017 op de markt en beschikte wederom over de Qualcomm Snapdragon 430-chipset. Hij heeft met 5,2 inch een iets groter scherm dan zijn voorgangers en beschikt net als de plus over 3GB aan werkgeheugen in combinatie met 32GB aan opslag.

De Wileyfox Swift 2 is nog steeds te koop voor prijzen vanaf €136, voor de Wileyfox 2 Plus vind je prijzen vanaf €158 en de Wileyfox Swift 2X vind je vanaf 175 euro. De toestellen zijn nog steeds prima en met Android 8.1 Oreo kunnen ze nog even vooruit, toch zou je voor hetzelfde geld ook inmiddels ook voor nieuwere budget-opties kunnen gaan.

Bedankt voor de tip, Robin!

Bron: Facebook

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk