Wileyfox neemt ontwikkelaars Cyanogen OS over

Wileyfox neemt ontwikkelaars Cyanogen OS over

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wileyfox en Cyanogen OS

Veel Wileyfox-eigenaren maakten zich eind vorig jaar zorgen om de Cyanogen-software op hun toestellen die Wileyfox standaard mee levert op hun toestellen. Cyanogen is een populaire aangepaste Android-versie met veel extra functionaliteiten. Helaas maakte Cyanogen OS eind vorig jaar bekend, als onderdeel van een aanhoudende reorganisatie te gaan stoppen met Cyanogen OS. Het open source CyanogenMod-project gaat verder onder de naam Lineage OS.

Wileyfox kwam toen vrijwel meteen al met het geruststellende bericht dat alle Wileyfox-toestellen van de gebruikelijke software- en beveiligingsupdates zouden worden voorzien waaronder Android 7.1 Nougat. Onlangs hebben ze aangegeven een groot aantal toestellen van een Android 7.1.1-update te voorzien waarbij alle WileyFeatures uit CyanogenOS zouden blijven bestaan. Maar nog steeds is niet bekend wat nu precies gaat gebeuren met de Cyanogen-software.

Onderzoek

Wij hebben onderzoek gedaan naar de FOTA-applicatie die in de laatste Cyanogen OS-variant zit. Deze app zorgt ervoor dat de updates op het toestel worden gedownload om deze vervolgens te installeren. Om dit te kunnen doen moet er verbinding gemaakt worden met een server, waar de updates en andere benodigde bestanden van gedownload kunnen worden. Het adres waar het hier om gaat, is convergent-evolution.com:443.

Op zichzelf is dat niet heel bijzonder, maar als we zoeken naar deze naam, dan zien we interessante informatie. Ricardo Cerqueira, voormalig Director of System Engineering bij CyanogenOS, is eigenaar bij Convergent Evolution, zo blijkt uit zijn LinkedIn-profiel. Hieruit kunnen we opmaken dat (een deel) van het team van ontwikkelaars van het voormalige Cyanogen OS werkzaam is bij het Britse Wileyfox. We hebben hierover navraag gedaan bij Wileyfox, maar op dit moment kunnen ze hier geen commentaar op geven.

Dit wil dus zeggen dat Wileyfox in ieder geval een deel van ontwikkelaars van Cyanogen OS heeft overgenomen en inzet voor software-ontwikkeling. Dit resulteert in een nieuwe, eigen versie van het Android-besturingssysteem speciaal voor Wileyfox. Met de overname van de Cyanogen-medewerkers koopt Wileyfox vooral veel ervaring en zet hiermee in op software voor de toekomst.

We kunnen de komende tijd dus meer (software-)updates verwachten van het bedrijf op huidige en toekomstige toestellen.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk