'Budgetmerk Wileyfox failliet, doorstart nog niet van tafel'

'Budgetmerk Wileyfox failliet, doorstart nog niet van tafel'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Wileyfox

Het merk is in 2015 in het Verenigd Koninkrijk gestart door een van de oprichters van Kazam. Het doel van het bedrijf was smartphones te produceren die veel te bieden hadden voor de gebruiker, maar nog steeds tegen een lage prijs verkocht konden worden.

Wileyfox begon met het uitbrengen van twee toestellen met het toenmaals zeer populaire Cyanogen OS. Dit is een aangepaste versie van standaard Android met een aantal interessante verbeteringen. Toen het bedrijf achter Cyanogen OS aangaf er mee te gaan stoppen, ontdekten we afgelopen voorjaar dat Wileyfox een aantal ontwikkelaars van dit bedrijf heeft ingehuurd. Dit om support te kunnen blijven leveren voor de systeemsoftware op de toestellen.

Onlangs kwam het merk nog met het Add-X-toestel, voorzien van een feed met reclame. Door deze reclame te tonen kon men de prijs van het toestel wederom laag houden.

Deze week heeft een van de oud-werknemers van Wileyfox op Reddit bevestigd dat het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk het faillissement heeft aangevraagd. We hebben de Nederlandse vertegenwoordiger van Wileyfox om commentaar gevraagd, maar helaas nog geen reactie ontvangen. Via andere kanalen vernemen we dat het merk inderdaad op de rand van de afgrond staat, maar dat er nog wel kans is op een doorstart.

Jammer

Een faillissement is altijd pijnlijk, zeker voor alle mensen die hier nauw bij betrokken zijn. De smartphone-markt verliest hiermee waarschijnlijk een mooi merk dat zeker zijn aanhangers had. Wanneer het doek definitief valt voor het merk, is het maar te hopen dat er op een of andere manier ondersteuning gegeven kan worden aan iedereen die de toestellen nog gebruikt.

*Update 07-02: De Nederlandse vertegenwoordiger van Wileyfox heeft bevestigd dat Wileyfox Europe onder curatele is geplaatst. Het bedrijf zal waarschijnlijk geherstructureerd worden en een doorstart maken. Er zijn momenteel geen garanties dat dat ook daadwerkelijk gaat lukken. Hij betreurt dat een mooi merk als Wileyfox dat ook nog eens zeer gewaardeerd door het publiek dit moet overkomen.

Bron: Slashgear

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk