Wileyfox van ondergang gered vanwege samenwerking met andere smartphonefabrikant

Wileyfox van ondergang gered vanwege samenwerking met andere smartphonefabrikant

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Wileyfox 

Een van de oprichters van Kazam startte in 2015 het merk Wileyfox. Dit merk staat voor smartphones die veel te bieden hadden voor de gebruiker, maar nog steeds tegen een lage prijs verkocht konden worden. Het bedrijf begon met het uitbrengen van toestellen voorzien van het toenmalige zeer populaire Cyanogen OS. Dit is een aangepaste versie van standaard Android met een aantal interessante verbeteringen.

Helaas bestaat Cyanogen OS niet meer en moest Wileyfox een aantal ontwikkelaars van dit bedrijf inhuren om de support voor zijn toestellen te kunnen garanderen. Op 6 februari kwam het nieuws naar buiten dat Wileyfox in financiële moeilijkheden verkeerde en afstevende op een faillissement. De pot met geld was leeg omdat er een Russische bank was omgevallen en blijkbaar kon Wileyfox het nog niet met eigen middelen redden.

Vandaag kwam het bericht naar buiten dat Wileyfox waarschijnlijk een doorstart zal gaan maken. Een andere smartphonefabrikant genaamd STK is een joint venture aangegaan met het bedrijf en daarmee kan Wileyfox zijn dagelijkse werkzaamheden weer oppakken en smartphones gaan uitbrengen.

Hoe verder

Er zijn verder geen details bekend gemaakt over deze deal. Het bedrijf STK zit in dezelfde markt als Wileyfox want het brengt ook goedkope telefoons op de markt. Waarschijnlijk gaan beide merken in ieder geval de inkoop van materialen samen doen zodat de marge op de producten verbeterd kan worden.

Bron: Mobile News

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk