'WhatsApp werkt aan avatars voor videogesprekken'

'WhatsApp werkt aan avatars voor videogesprekken'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan een functie om mensen avatars te laten gebruiken tijdens videogesprekken. Het moet dan dus mogelijk worden om in de vorm van bijvoorbeeld Memoji of Bitmoji een aangepaste avatar aan te nemen. Er wordt aan de functie gewerkt, maar het is nog niet bekend wanneer de functie uitgerold gaat worden.

Inhaalslag van WhatsApp

We kunnen langzamerhand nu toch wel stellen dat WhatsApp bezig is aan een inhaalslag. Al helemaal op het gebied van emoji. Hierin had de chatdienst namelijk een achterstand op apps als bijvoorbeeld Telegram, iMessage en Messenger. De laatste tijd is WhatsApp deze achterstand min of meer aan het inhalen. Zo kwam het bedrijf in mei van dit jaar met emoji-reacties en werkt het ook aan de meest lieve functie tot nu toe. Nu moet hier dus de functie van avatars bijkomen, zo meldt WABetaInfo. WhatsApp zou sinds maart al aan deze functie werken en van plan zijn deze binnenkort uit te brengen. Al zij het eerst alleen in de bètaversie van de chatdienst.

Gerelateerde artikelen

Avatars voor videogesprekken

WhatsApp werkt dus aan een functie om mensen een gepersonaliseerde avatar te laten gebruiken in videogesprekken. Dit moet onder andere een verbetering zijn op het vlak van privacy, maar het kan verder ook 'gewoon' leuk zijn voor mensen die zich op een andere creatieve manier willen laten zien in zo'n videogesprek.

Het is nog niet helemaal bekend in welke stijl WhatsApp de avatars gaat toepassen, maar je kunt denken aan een stijl lijkend op Bitmoji. In deze app kun je je eigen unieke set met verschillende stickers en emoji maken die allemaal op jou gebaseerd zijn. Daarbij kun je nog kiezen om je gecreëerde avatar verschillende accessoires mee te geven. Denk hierbij aan brillen, hoedjes, verschillende haarstijlen en kleuren et cetera. WhatsApp zou echter ook meer voor een Memoji-stijl kunnen kiezen. De iets strakkere en driedimensionale stickers van Apple.

'WhatsApp werkt aan avatars voor videogesprekken'

Beschikbaarheid

Zoals hierboven al genoemd is het nog niet bekend wanneer WhatsApp de functie gaat uitbrengen. We denken dat WhatsApp de functie eerst nog in een bètaprogramma zal testen. Als deze beschikbaar komt, hoor je dat natuurlijk hier op Androidworld.

Zou jij een avatar gebruiken voor videogesprekken in WhatsApp? En zou jij dan kiezen voor een Bitmoji- of Memoji-stijl? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

De populairste artikelen over WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Bitmoji

Bitmoji

Met Bitmoji kun je een eigen unieke set van tientallen verschillende emoticons en plaatjes verkrijgen, allemaal gebaseerd op slechts één kara ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk