Officiële WhatsApp voor smartwatches beschikbaar om te testen

Officiële WhatsApp voor smartwatches beschikbaar om te testen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft een bèta-versie uitgebracht van zijn Wear OS 3-app. Deze app kan nu getest worden op de Pixel Watch, Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 en andere smartwatches die draaien op Wear OS 3.

WhatsApp voor smartwatches

De speciale Wear OS-app is bedoeld om het gebruik van WhatsApp op smartwatches te vereenvoudigen. Gebruikers kunnen nu berichten beantwoorden en gesprekken voeren zonder hun telefoon te hoeven pakken.

De Wear OS-app bevat een eenvoudige lijst met instellingen en een overzicht met gesprekken. Je kan door eerdere berichten in een gesprek scrollen en hier op reageren. Dat kan via een spraakbericht op via het virtuele toetsenbord op je smartwatch. Er is verder ook met een ronde applicatie die laat zien hoeveel ongelezen berichten je hebt. Er zijn ook tegels voor 'WhatsApp-contacten' en 'WhatsApp-spraakbericht'. Met de eerste kun je snel een contactpersoon openen en met de tweede kun je snel een spraakbericht in WhatsApp starten.

Gerelateerde artikelen

Aanmelden voor Wear OS-app van WhatsApp 

Je kan je hier aanmelden voor WhatsApp Beta, maar dan moet je wel geluk hebben. Dit testprogramma zit al een tijdje vol. Is het je gelukt of heb je WhatsApp Beta al? Zorg er vervolgens voor dat versie 2.23.10.10 van WhatsApp op zowel je Android-telefoon als je horloge staat. Is dit niet het geval, dan loop je tegen aanmeldingsproblemen aan. Als de app niet in de Play Store op het horloge verschijnt, installeer deze dan vanuit de lijst op je telefoon.

De bèta-app van WhatsApp voor Wear OS is momenteel alleen beschikbaar voor een kleine groep gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer de app voor het grote publiek beschikbaar zal zijn.

Officiële WhatsApp voor smartwatches beschikbaar om te testen

Dank voor de tip, Dave!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk