WhatsApp Beta op een tablet gebruiken via multi-device, zo stel je het in

WhatsApp Beta op een tablet gebruiken via multi-device, zo stel je het in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp rolt nu de mogelijkheid uit naar bèta-gebruikers om hun tablet te koppelen aan hun bestaande WhatsApp-account. Werkt het ook al bij jou?

WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk gebruiken

WhatsApp is gekoppeld aan je telefoonnummer. Je kon altijd maar één WhatsApp-account gebruiken op je telefoon en ook één account koppelen met je telefoonnummer. Met de in 2021 aangekondigde multi-device-functie kan WhatsApp op één smartphone en drie andere apparaten zoals tablets, laptops of pc's gebruikt worden. Voor die tijd moest je nog een actieve verbinding met je smartphone hebben om vanaf een ander apparaat berichten te kunnen versturen. Tot nu toe is de multi-device-functie alleen nog maar beschikbaar gesteld voor twee telefoons.

Gerelateerde artikelen

Wat nog altijd niet mogelijk is bij de multi-device-functie in WhatsApp, is het gebruik ervan op tablets. Daar komt verandering in. WhatsApp werkt ook aan een soortgelijke functie voor tablets in combinatie met een andere versie van de companion-modus. Die functie is nu beschikbaar voor een aantal Androidworld-lezers. Zij krijgen namelijk onderstaande melding in bètaversie 2.22.25.8 te zien. Maar ook zonder die melding is het voor sommigen mogelijk om een tablet te koppelen aan hun WhatsApp-account.

Bedankt Sander!

Bedankt Sander!

Zo koppel je een tablet

Zodra zij op de melding klikken, komen ze in onderstaand scherm terecht. Hierop zijn instructies te vinden over hoe WhatsApp op een tablet te installeren:

  1. Zoek en installeer WhatsApp in de Google Play Store op je tablet
  2. Start WhatsApp op je tablet
  3. Open WhatsApp op je telefoon en tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes
  4. Tik nu op 'Gekoppelde apparaten' en kies dan 'Een apparaat koppelen' en scan de QR-code die op de tablet te zien is.
WhatsApp Beta op een tablet gebruiken via multi-device, zo stel je het in

Zodra WhatsApp op de tablet is ingesteld, wordt je chatgeschiedenis gesynchroniseerd. Berichten en oproepen zijn steeds end-to-end versleuteld op beide telefoons. Bepaalde functies werken mogelijk nog niet op tablet, omdat het nog om bètatest gaat.

Kan jij al je tablet koppelen via WhatsApp Beta op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk