WhatsApp stopt met ondersteuning van oude telefoons

WhatsApp stopt met ondersteuning van oude telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp is een populaire app om te chatten met vrienden en familie. Maar als je een oude Androidtelefoon hebt, kan het zijn dat je WhatsApp binnenkort niet meer kunt gebruiken. Dit is er aan de hand.

Welke telefoons worden niet meer ondersteund?

Voor veel mensen is WhatsApp de belangrijkste app op hun telefoon. Het is zelfs een werkwoord geworden, wat aangeeft hoe vaak we deze chatapp gebruiken om in contact te blijven met vrienden en familie. Helaas kan WhatsApp niet eeuwig oudere versies van besturingssystemen en telefoons blijven ondersteunen. Het bedrijf moet regelmatig updates uitbrengen om nieuwe functies toe te voegen en beveiligingsproblemen te verhelpen. Oudere Android-telefoons kunnen deze updates niet aan en daarom stopt WhatsApp vanaf 24 oktober 2023 met ondersteuning van deze toestellen.

Draait jouw telefoon op Android 5.0 Lollipop of hoger, dan zit je goed. Voor alle telefoons met Android 4.1 Jelly Bean en Android 4.4 KitKat, stopt per 24 oktober de WhatsApp-ondersteuning. De meeste van deze oudere telefoons zijn al lang niet meer in de handel verkrijgbaar, dus het is begrijpelijk dat WhatsApp de ondersteuning ervoor staakt. Hieronder vind je een lijst met enkele populaire smartphones die nog draaien op Android 4.1 of ouder.

 1. Nexus 7
 2. Samsung Galaxy Note 2
 3. HTC One
 4. Sony Xperia Z
 5. LG Optimus G Pro
 6. Samsung Galaxy S2
 7. Samsung Galaxy Nexus
 8. HTC Sensation
 9. Motorola Droid Razr
 10. Sony Xperia S2
 11. Motorola Xoom
 12. Samsung Galaxy Tab 10.1
 13. Asus Eee Pad Transformer
 14. Acer Iconia Tab A5003
 15. Samsung Galaxy S
 16. HTC Desire HD
 17. LG Optimus 2X
 18. Sony Ericsson Xperia Arc3

Welke Android-versie heb ik?

Wil je weten of er een nieuwe Android-versie voor je telefoon is? Volg de stappen om je Android-versie te updaten:

 1. Open de Instellingen van je Android-telefoon
 2. Scrol vervolgens naar beneden tot je Over (deze) telefoon of Info telefoon of iets vergelijkbaars tegenkomt
 3. Klik op een kopje waar software of softwaregegevens in staat en zoek naar Android-versie

In dit artikel vind je de uitgebreide uitleg over waar je de Android-versie van je telefoon kan vinden. Heb je een Samsung? Dat kun je de stappen hier vinden.

Wat kun je doen?

Wij raden aan om alsnog een nieuwe telefoon aan te schaffen. Niet alleen WhatsApp is een reden om dan een nieuwe telefoon aan te schaffen, ook de beveiliging van deze oude telefoons is allang niet meer op orde. Zoek je een nieuwe telefoon? Kijk dan eens naar onze koopgids, onze koopwijzer of de artikelen hieronder.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk