WhatsApp Status krijgt kleine maar handige functie

WhatsApp Status krijgt kleine maar handige functie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp Status bevat updates die na 24 uur verdwijnen. Tot nu toe kun je hier tekst, foto's, video's en gif'jes plaatsen. Daar komt binnenkort een andere mogelijkheid bij.

Spraakberichten in WhatsApp status 

In juli van 2022 zagen we de eerste tekenen van de komst van spraakberichten naar WhatsApp Status. Nu wordt de functie uitgerold naar een kleine groep bètatesters van WhatsApp. WABetaInfo is een van de gelukkigen en kon al aan de slag met de spraakupdates. Ze ontdekten dat je spraakupdates kunt verzenden vanuit dezelfde sectie die je gebruikt om tekstuodates te versturen. De verzendknop verandert hier namelijk in een microfoonknop die je ingedrukt kunt houden om een bericht op te nemen. Het werkt dus net zoals het verzenden van spraakberichten in een gewone WhatsApp-chat.

Gerelateerde artikelen

Net als alle statusupdates deelt WhatsApp deze spraakupdates met iedereen die je toestemming hebt gegeven om je je WhatsApp Status-berichten te bekijken. Ze zijn tevens end-to-end versleuteld en blijven ook 24 uur online, tenzij je handmatig verwijdert. Opnames hebben een tijdslimiet van 30 seconden. Heb je meer tijd nodig, dan kan je er nog eentje maken. Gebruikt iemand in je contacten een oudere versie van WhatsApp? Dan kunnen ze het bericht mogelijk niet horen.

De spraakupdates voor WhatsApp Status zijn beschikbaar voor enkele gelukkige bètatesters. De functie wordt de komende weken naar nog meer gebruikers uitgerold. Het is niet bekend wanneer de reguliere versie van WhatsApp de spraakupdates krijgt.

Zie jij de spraakupdates al in WhatsApp Status? Zie je veel status-updates van je contacten in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties.

Dit is de knop om spraakupdates te versturen in WhatsApp Status

Dit is de knop om spraakupdates te versturen in WhatsApp Status

Wat is WhatsApp Status?

Je kan in WhatsApp Status tekst-, foto-, video- en gif-updates delen. Die updates verdwijnen na 24 uur en zijn ook end-to-end versleuteld.

Stuur een update naar WhatsApp Status

 1. Open WhatsApp en tik op Status in de balk bovenin
 2. Tik op Camera of op Mijn status om een foto te maken, een video op te nemen of een gif'je te kiezen. Of kies een bestaande foto, video of gif uit het menu. Tik op T om een lettertype te kiezen of op Kleur om een achtergrondkleur te kiezen.
 3. Tik op Tekst om een tekst te schrijven. Tik op T om een lettertype te kiezen of op Kleur om een achtergrondkleur te kiezen.

Een statusupdate bekijken of beantwoorden

 • Om de statusupdate van een contact te bekijken, tik je op Status en dan op de statusupdate van het contact.
 • Om een statusupdate van een contact te beantwoorden, tik op Antwoord tijdens het bekijken.

Wie kan je WhatsApp status zien?

Al je statusupdates kunnen alleen gezien worden door mensen van wie je het telefoonnummer in je adresboek hebt opgeslagen en die je telefoonnummer in hun adresboek hebben opgeslagen. Dat geldt straks dan ook voor de spraakberichten. Je kunt ervoor kiezen om je statusupdates te delen met al je contacten of alleen de contacten die je hebt geselecteerd. Je statusupdates staan standaard ingesteld op het delen met al je contacten. Wil je dit aanpassen? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Open WhatsApp status
 2. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 3. Kies Privacystatus
 4. Maak je keuze

Dit zijn de privacyinstellingen waar je uit kunt kiezen.

 • Mijn contacten: Alle contacten kunnen je statusupdates zien.
 • Mijn contacten, behalve…: Alle contacten kunnen je statusupdates zien, behalve de personen die je selecteert.
 • Alleen delen met…: Alleen de contacten die je selecteert, kunnen je statusupdates zien.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk