WhatsApp-schakelaars krijgen nieuwe Material You-elementen

WhatsApp-schakelaars krijgen nieuwe Material You-elementen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

WhatsApp werkt er op dit moment hard aan om de schakelaars in de app een nieuw ontwerp te geven. De schakelaars moeten door het vernieuwde design moderner gaan ogen en passen binnen het Material You-design van Google en Android. Met het nieuwe design moet het (nog) beter te zien zijn of bepaalde opties zijn in- of uitgeschakeld.

Nieuwe app-schakelaars

De appschakelaars, schuifjes, switches of hoe je zo ook wil noemen krijgen in WhatsApp een nieuw design. Waar je nu nog een groen balkje met een grote cirkel aan de buitenzijde ziet, gaat dit veranderen in één grotere 'pil' waarin je de schuifregelaar beter kunt zien. De nieuwe schakelaars moeten meer in het design van Material You gaan passen. Dit is een designtaal die Google in Android 12 in 2021 introduceerde.

Gerelateerde artikelen

Als de schakelaar is ingeschakeld, krijgt deze een groene kleur mee. De 'knop' in de schakelaar kleurt grijs. Als de schakelaar is uitgeschakeld, dan blijft die grijs met een zichtbare omtrek. Het moet hierdoor sneller zichtbaar zijn of bepaalde opties in- of uitgeschakeld zijn. Dit geldt in ieder geval voor de donkere modus. De nieuwe schakelaars zijn op dit moment alleen nog maar te vinden in een bètaversie van de app. Een voorbeeld van de nieuwe schakelaars vind je in de afbeelding hieronder.

WhatsApp-schakelaars krijgen nieuwe Material You-elementen

Nieuwe schakelaars met Material You-design in WhatsApp. Beeld: WABETAinfo.

Beschikbaarheid

Het nieuwe design van de appschakelaars zijn dus te vinden in de nieuwste bètaversie van WhatsApp. Het gaat hier om de versie met het volgende versienummer: 2.23.12.3 Op onze redactie hebben we de update nog niet binnen. Het is nog niet bekend wanneer de functie naar de reguliere WhatsApp Messenger-app komt.

Gebruik jij de bètaversie van WhatsApp? En zo ja, zie jij het nieuwe design van de app-chakelaars al? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk