WhatsApp op meerdere smartphones: het kan nu echt!

WhatsApp op meerdere smartphones: het kan nu echt!

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Je kunt vanaf nu eindelijk een bestaand WhatsApp-account koppelen aan meerdere smartphones. WhatsApp heeft de functie - genaamd 'Companion Mode' - in de bètaversie van de app geplaatst waardoor bètagebruikers hier alvast mee aan de slag kunnen gaan.

Eén WhatsApp-account op meerdere smartphones

Voor alle bètagebruikers van WhatsApp is het vanaf nu mogelijk om één WhatsApp-account op meerdere smartphones tegelijk te gebruiken. Hiermee gaat er een wens van veel gebruikers van de app in vervulling. Tot op heden kon je enkel een WhatsApp-account koppelen aan bijvoorbeeld je laptop. In WhatsApp Web kun je door middel van het scannen van een QR-code je account namelijk synchroniseren met je telefoon.

Voor het gebruiken van de chat-app op meerdere smartphones gaat dit ongeveer hetzelfde werken. Het stappenplan hiervoor staat hieronder. Het wordt straks mogelijk om één account aan maximaal vier smartphones te koppelen.

Gerelateerde artikelen

Zo werkt het

Hieronder laten we in een stappenplan zien hoe je WhatsApp op meerdere smartphones kunt gebruiken. Let dus op: de functie werkt op dit moment alleen nog voor bètagebruikers van de app.

  1. Installeer op je tweede smartphone de bètaversie van WhatsApp 
  2. Doorloop de stappen totdat je bij nummer invoeren komt
  3. Ga in dit menu opzoek naar de functie een apparaat koppelen, deze vind je rechts bovenin bij de drie puntjes
  4. Open WhatsApp op je primaire smartphone , ga naar Instellingen en dan naar gekoppelde apparaten 
  5. Scan de QR-code die op je tweede smartphone verschijnt 
  6. Je account van je primaire smartphone is nu (ook) gekoppeld aan je tweede smartphone
  7. De chatgeschiedenis wordt gesynchroniseerd, berichten die je ontvangt krijg je op alle gekoppelde apparaten binnen en alle berichten blijven end-to-end gecodeerd
WhatsApp op meerdere smartphones: het kan nu echt!

Beeld: WABetainfo

Beschikbaarheid

De functie is zoals hierboven genoemd op dit moment alleen beschikbaar voor bètagebruikers van de app. Het is nog niet bekend wanneer de stabiele versie uitgerold gaat worden en wanneer deze dus voor het grote publiek beschikbaar gaat zijn.

Zat jij al lang op deze functie te wachten? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk