WhatsApp laat je straks je scherm delen tijdens een telefoongesprek

WhatsApp laat je straks je scherm delen tijdens een telefoongesprek

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

In de bèta van WhatsApp is een interessante nieuwe functie gevonden: je kunt straks mogelijk je scherm delen tijdens het bellen. Je kunt de functie aanzetten terwijl je belt, zodat je iets kunt laten zien aan de ander dat op jouw telefoon gebeurt. Dat scheelt je weer een screenshot maken en opsturen.

Scherm delen

Als je nu een videogesprek hebt tijdens WhatsApp, dan moet je vrij regelmatig als je iets wil zien een screenshot maken en naar die persoon sturen, die op zijn beurt weer moet gaan kijken op zijn telefoon naar het screenshot. Het is veel makkelijker om gewoon even je scherm te delen, zeker als je iets wil laten zien waarvoor je bijvoorbeeld moet scrollen.

De mensen van WABetaInfo zagen de nieuwe functie om dat te kunnen doen in WhatsApp in versie 2.23.11.19 van de bèta van de messenger-app. Echter betekent het als je die versie hebt niet dat je de functie al hebt. Heb je het wel, dan zal je merken dat wanneer je iemand videobelt, er een nieuw icoon tussen de knop voor het wisselen van cameraperspectief en het aan- en uitzetten van de camera verschijnt.

Tik je op dat icoon, dan volgt er een waarschuwing om je duidelijk te maken dat je op het punt staat om het volledige telefoonscherm te delen. Mocht je dus gevoelige informatie open hebben staan, dan kun je deze functie beter niet gebruiken. Het is niet mogelijk, zoals in sommige videoconferentiediensten, om slechts één tabblad of app te tonen. Wel kun je het delen van het scherm weer stoppen zonder dat je dan meteen het hele telefoongesprek stopt.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp Bèta

Het zou niet alleen niet bij iedereen binnen de bèta werken, het werkt mogelijk ook niet bij groepsgesprekken of bij oudere versies van Android. Wat ook nieuw is, is dat tabbladen binnen de navigatiebalk zijn verwisseld. De nieuwe onderbalk onderin heeft nu Chats, Oproepen, Community’s en Status naast elkaar staan, wat eerst anders was.

Wanneer de nieuwe mogelijkheid om je scherm te delen tijdens het videobellen via WhatsApp voor iedereen beschikbaar komt in de app, dat is nog onbekend.

Sta jij te springen om deze nieuwe functie van WhatsApp? Laat het nu achter in de reacties.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk