WhatsApp laat je straks inloggen met je mail

WhatsApp laat je straks inloggen met je mail

Laura Jenny

door Laura Jenny

WhatsApp krijgt binnenkort een update waardoor je je mailadres aan je account kunt koppelen. Het handige daaraan is dat je dan met je mail kunt inloggen, in plaats van dat je je telefoonnummer hoeft te gebruiken. Althans, zo zit het niet helemaal, want een nummer is nog wel nodig. Dit kun je ervan verwachten.

Mailadres op WhatsApp 

Het is nog niet officieel aangekondigd door WhatsApp, maar in de bèta van de messenger werd het gespot door de WhatsApp-experts van WABetaInfo. Je kunt straks zorgen dat WhatsApp begrijpt dat jouw telefoonnummer correspondeert met jouw mailadres en op die manier is er een handige inlogkoppeling mogelijk. Het zal echter niet het verplichte telefoonnummer vervangen. Je hebt nog steeds een nummer nodig om je op de app te kunnen begeven, alleen als dat er eenmaal is kun je dus je mailadres inzetten om toegang te krijgen.

Je kunt je mailadres wel gebruiken om te dienen als tweestapsverificatie, waarvan de code op dit moment naar je telefoonnummer wordt gestuurd. Dat zou heel positief zijn, want het betekent dat tweestapsverificatie op twee wijzen plaatsvindt en dat is met alleen het telefoonnummer in mindere mate het geval. Andere kunnen overigens niet zien welk emailadres gekoppeld is, dus je kunt iemand in WhatsApp niet opzoeken op die manier. Misschien dat dat in de toekomst nog komt, al is het de vraag of dat privacytechnisch wel gewenst is.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je be ..

Bètaversie 

Het toevoegen van een mailadres werd gespot in versie 23.24.70 van de WhatsApp-app voor iOS, maar dat wil niet zeggen dat het alleen voor iOS is en niet voor Android. Wanneer het echter in de stabiele versie verschijnt voor iedereen, dat is onbekend.

Zit jij daarop te wachten, een extra methode om op de chat-app in te loggen? Of zou je je mailadres openbaar willen prijsgeven? Deel het nu in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk