WhatsApp krijgt verbeterde teksteditor: dit zijn de 4 nieuwe functies

WhatsApp krijgt verbeterde teksteditor: dit zijn de 4 nieuwe functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp rolt momenteel een nieuwe teksteditor uit naar enkele bètatesters. Hierdoor gaat de chatapp op het gebied van tekstbewerking meer op Instagram lijken.

Nieuwe opties in de teksteditor in WhatsApp

In de nieuwste WhatsApp Beta voor Android (2.23.7.17) ontdekte WABetaInfo een verbeterde tekstbewerker. Sommige gebruikers van WhatsApp Beta kunnen de editor al gebruiken.

De screenshot hieronder laat zien wat er nieuw is aan de teksteditor. Zodra de functie is ingeschakeld voor je WhatsApp-account, zie je nier meer een handvol lettertypen. WhatsApp bevat nu minstens zeven verschillende opties, waaronder Calistoga, Courier Prime, Damion, Exo 2 en Morning Breeze. WhatsApp maakt het meteen ook gemakkelijker om snel het gewenste lettertype te selecteren. Je kiest ze namelijk vanuit een strook net boven het toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Bovenin zie je nu ook een optie met tekstuitlijning. Je kan de tekst naar links, in het midden of naar rechts uitlijnen. Dit geeft je meer mogelijkheden voor wat betreft de opmaak van tekst in afbeeldingen, video's en gif'jes. Verder is er de mogelijkheid om de achtergrondkleur van de tekst wijzigen.

Dit alles is nu beschikbaar voor enkele bètatesters die de nieuwste bètaversie van WhatsApp voor Android hebben. De verbeterde teksteditor is ook beschikbaar voor sommige bedrijven op WhatsApp Business. De functie zal in de komende weken voor nog meer mensen worden uitgerold, dus het is slechts een kwestie van tijd.

Zie jij de verbeterde teksteditor al in WhatsApp Beta? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp krijgt verbeterde teksteditor: dit zijn de 4 nieuwe functies

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk