WhatsApp krijgt nieuwe manier om chats over te zetten

WhatsApp krijgt nieuwe manier om chats over te zetten

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt momenteel aan een functie die het overzetten van je chatgeschiedenis naar een nieuwe smartphone nog makkelijker moet maken. Er komt namelijk een nieuwe back-up functie, naast de Drive- en lokale back-up. Wat weten we?

Chatgeschiedenis back-up

Volgens WABetaInfo is WhatsApp bezig met het ontwikkelen van een nieuwe manier om je chatgeschiedenis te back-uppen. De website plaatste daarbij een screenshot - die zie je hieronder - waarop de nieuwe functie 'Chats transfer to Android' te zien is. Met deze functie zouden gebruikers van WhatsApp hun chatgeschiedenis kunnen migreren van hun telefoon naar een andere Android-smartphone zonder hierbij gebruik te maken van Google Drive. 'Chats transfer to Android' moet naast de lokale- en Google Drive back-up gaan bestaan.

Gerelateerde artikelen

De reden dat WhatsApp bezig is met het maken van een nieuwe manier om chats over te zetten, is wellicht een aankondiging van Google van vorig jaar. Google maakte toen namelijk bekend dat de gratis back-up functie van WhatsApp naar Google Drive met beperkingen zal gaan komen. Er zal namelijk een maximum komen te zitten aan de gratis ruimte. Meer hierover lees je in dit artikel. Daarnaast moet 'Chat transfer to Android' waarschijnlijk sneller werken omdat er geen back-up in de cloud hoeft te worden bijgewerkt.

WhatsApp-chats overzetten wordt straks nog makkelijker

Wanneer beschikbaar?

De nieuwe functie is op dit moment nog in ontwikkeling en zal waarschijnlijk later beschikbaar worden in een update van de app. Voordat de functie voor het grote publiek beschikbaar is, zal deze echter eerst nog getest worden in de bètaversie van WhatsApp. Wanneer die hiervoor beschikbaar komt is nog niet bekend. Zodra de functie beschikbaar komt, als bèta of in de 'gewone' app, zullen we dit melden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze app en volg ons via Google Nieuws, Telegram, Facebook, Twitter en Instagram.

De populairste artikelen over WhatsApp

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk