'WhatsApp krijgt mogelijkheid om live locatie te delen'

'WhatsApp krijgt mogelijkheid om live locatie te delen'

Locatie delen

De optie om in groepsberichten in WhatsApp je locatie te delen, zou momenteel worden getest in de bètaversie voor Android- en iOS-gebruikers. In onderstaande screenshot wordt duidelijk hoe dit precies zou moeten werken. Tussen 'Aangepaste meldingen' en 'Encryptie' is een nieuwe optie te zien waarbij je de de locatie van de deelnemers kunt aanzetten. De locatie van deze personen is dan de gehele tijd of een voor een bepaalde tijd te zien. Handig wanneer deelnemers in een groep onderweg zijn naar een festival en dus precies kunnen zien wanneer iedereen arriveert.

Het is overigens nu al mogelijk om je locatie te delen in een groep of met individuen maar dit is eenmalig, de nieuwe optie zou je locatie live kunnen weergeven à la Glympse, waar je ook voor langere tijd je locatie kunt delen met bijvoorbeeld een afspraak of het thuisfront. Het live kunnen delen van je locatie zou ook een welkome aanvulling zijn voor individuele berichten in WhatsApp. Je zou dan je locatie kunnen delen met je partner wanneer je onderweg bent naar huis.

Volgens de bron wordt het live delen van locatie getest in de bètaversie met nummer 2.16.39 en staat het standaard op 'uit'. Via groepsinformatie zou het dan aangezet kunnen worden. Op de redactie hebben we inmiddels al versie 2.17.38 en zien deze mogelijkheid niet.

WhatsApp wordt regelmatig voorzien van updates, zoals het tonen van het aantal notificaties in de statusbalk en ondersteuning voor het toevoegen van gif'jes via een gif-knop in de app. Veelal worden nieuwe functies eerst getest in de bètaversie van de populaire messenger, waarbij het even kan duren voordat de nieuwe mogelijkheden voor het grote publiek uitgerold worden. Het kan dus zijn dat je gesprekspartner de nieuwe optie nog niet ziet. Wil je ook aan de slag met de bèta? Volg dan deze instructies

Bron: FoneArena

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties