WhatsApp krijgt een nieuwe navigatiebalk onderin het scherm

WhatsApp krijgt een nieuwe navigatiebalk onderin het scherm

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

WhatsApp test een nieuwe navigatiebalk in WhatsApp Beta. De nieuwe navigatiebalk moet het navigeren in de app nog gemakkelijker en vooral toegankelijker maken.

Nieuwe navigatiebalk in WhatsApp

WhatsApp werkt aan een nieuwe indeling van de interface van die onder andere het navigeren in de app eenvoudiger moet maken. Een nieuwe navigatiebalk onderin WhatsApp moet hiervoor gaan zorgen. Via deze balk moet je nog eenvoudiger tussen de pagina's Chats, Communities, Status en Oproepen kunnen switchen. Dit moet vooral qua toegankelijkheid een sprong vooruit zijn, omdat verschillende pagina's via de onderkant van het scherm makkelijker te bereiken zijn. De nieuwe navigatiebalk is door WaBetaInfo ontdekt en kun je in de afbeelding hieronder bekijken.

Daarnaast moet WhatsApp voor Android met de vernieuwde interface meer op de iOS-versie gaan lijken. Hiermee moet het voor gebruikers die overstappen van een iPhone naar een Android-smartphone gemakkelijker zijn om te schakelen.

Zo gaat WhatsApp het navigeren in de app makkelijker maken

De nieuwe navigatiebalk van WhatsApp. Beeld: WABetainfo

Wanneer beschikbaar?

De aangepaste interface met de nieuwe navigatiebalk is nog in ontwikkeling. De functie is als eerste in de bètaversie van de app te zien en zal later via een update naar de 'gewone' versie van WhatsApp komen. Het is nog niet precies bekend wanneer dit is. We verwachten dat de nieuwe navigatiebalk in de komende weken zijn weg naar de stabiele versie van WhatsApp vindt.

WhatsApp heeft de functie uitgerold naar versie 2.23.8.4. van de de bètaversie van de app.

Wat vind jij van de nieuwe navigatiebalk onderin WhatsApp? Heb je hem al? Laat het weten in de comments onder dit artikel, we zijn benieuwd.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk