WhatsApp krijgt twee kleine maar handige functies

WhatsApp krijgt twee kleine maar handige functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan twee handige functies voor de chat-app op mobiel en desktop. Dit kan je binnenkort verwachten.

1. Eenmalig bekijken van berichten

Met 'berichten met vervaldatum' biedt WhatsApp al een manier om een bericht automatisch voor iedereen in een chat te verwijderen. Het lijkt er nu op dat het bedrijf van Meta deze functie uitbreidt. Die functie gaat lijken op de optie in de privéberichten van Instagram: Eenmalig bekijken. Inderdaad, die functie is er ook al in WhatsApp maar dan alleen voor foto's en video's.

Het is dus de bedoeling dat de ontvanger ook tekstberichten straks eenmaal kan bekijken. Daarna verdwijnt het bericht weer. Dat betekent dat ontvangers een eenmaal bekeken bericht niet kunnen kopiëren of doorsturen, net als bij afbeeldingen en video's. Bovendien kun je geen screenshot maken van zo'n bericht.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp is rijkelijk laat met het implementeren van deze functies. Vele chat-apps bieden al zo'n optie aan, zoals Snapchat. Momenteel kan je een bericht alleen na 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen. Dat geeft de ontvanger in ieder geval voldoende tijd om het bericht door te sturen of er een screenshot van te maken. Eenmalig een tekstbericht kunnen bekijken is dus zeer welkom, al kun je nog altijd wel een foto maken van het bericht.

Deze functie is ontdekt in versie WhatsApp Beta 2.22.25.20 en nog niet voor iedereen beschikbaar.

2. Zoeken naar groepen in WhatsApp Desktop

Als je WhatsApp Desktop op je pc of laptop gebruikt, dan kun je binnenkort in je recente groepen zoeken door de naam van een contact in te voeren.

WhatsApp krijgt twee kleine maar handige functies

Dat is met name handig als je lid bent van veel groepen op WhatsApp en de naam van een specifieke groep even niet meer weet. Als je dan zoekt op de naam van een contactpersoon die in die groep zit, komt er een lijst tevoorschijn van al je recente groepen waarin die persoon zit. Het is overigens al mogelijk om een opsomming te genereren van al je groepen met een bepaalde contactpersoon. WhatsApp maakt het nu alleen gemakkelijker en sneller om de resultaten rechtstreeks in de chatlijst te laten zien.

Zie jij deze nieuwe functie al in WhatsApp? Ga je ze gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

AW Reader - Androidworld

AW Reader - Androidworld

Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Via: WABetaInfo

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk