WhatsApp komt met nieuwe interface voor groepsinstellingen

WhatsApp komt met nieuwe interface voor groepsinstellingen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft in de bètaversie van zijn app de groepsinstellingen een make-over gegeven. De interface van deze instellingen is namelijk vernieuwd en nog eenvoudiger gemaakt. Je vindt hier de eerste beelden van de vernieuwde groepsinstellingen.

Vernieuwde interface voor groepsinstellingen

WhatsApp heeft in de nieuwste bètaversie van zijn app, versie 2.23.11.11, de gebruikersomgeving voor groepsinstellingen veranderd. Deze aanpassing passen in het plan van WhatsApp om de app toegankelijker en eenvoudiger te maken.

Gerelateerde artikelen

De interface toont op dit moment nog het volgende: 'Groepsinstellingen bewerken, 'Berichten verzenden', 'Groepsbeheerders bewerken' en 'Nieuwe deelnemers goedkeuren'. Als je in deze instellingen vervolgens iets wil veranderen, druk je op één van de opties. Er opent dan een nieuw menu of venster waar je de opties kunt bekijken en de instellingen kunt veranderen. Om dit (nog) makkelijker te maken, heeft WhatsApp nu een nieuwe omgeving gemaakt waarin je bepaalde opties meteen kunt bewerken. Zonder dat er dus een nieuw menu wordt geopend.

Met andere woorden, het wordt in de nieuwe interface mogelijk om direct instellingen aan te passen. Dit doet WhatsApp met meerdere schakelaars die je in of uit kunt schakelen. De nieuwe interface zie je in de afbeelding hieronder.

WhatsApp komt met nieuwe interface voor groepsinstellingen

Nieuwe interface voor groepsinstellingen. Beeld: WaBetaInfo

Beschikbaarheid

De nieuwe gebruikersomgeving voor de groepsinstellingen zijn zoals hierboven al genoemd te vinden in de nieuwste bètaversie van WhatsApp met versienummer 2.23.11.11. Gebruikers die toegang krijgen tot deze versie, zouden de nieuwe interface te zien moeten krijgen. Het is nog niet bekend wanneer de functie naar de reguliere WhatsApp Messenger-app gaat komen.

Gerelateerde artikelen

Ook zien we dat er geen nieuwe functies of opties bij de groepsinstellingen bij zijn gekomen. Het gaat dus echt alleen om een nieuw vormgegeven menu. Of er nog nieuwe functies of opties bij gaan komen is niet bekend.

Gebruik jij de bètaversie van WhatsApp en zie jij de nieuwe omgeving voor groepsinstellingen al? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk