'WhatsApp krijgt nieuwe controlefunctie voor groepsbeheerders'

'WhatsApp krijgt nieuwe controlefunctie voor groepsbeheerders'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan een functie die ervoor moet zorgen dat beheerders van een groep meer controle krijgen over wie ze in een groep toelaten. De functie is op dit moment nog enkel beschikbaar in een bètaversie van WhatsApp. Deze versie wordt uitgerold door middel van het Google Play-bètaprogramma en krijgt het versienummer 2.22.14.6. In deze nieuwe bètaversie zien we overigens ook nieuwe emoji.

Lid worden van een groep

Op dit moment kan iedereen met een uitnodigingslink lid worden van een WhatsApp-groep. Met de nieuwe bèta-update van WhatsApp moet hier echter verandering in komen, zo meldt WABetainfo. De beheerder van een groep krijgt straks namelijk de beschikking over een nieuwe optie. Deze optie krijgt de naam 'goedkeuring voor groepslidmaatschap' en moet ervoor gaan zorgen dat mensen niet zomaar meer lid kunnen worden van een groep. Beheerders krijgen met de nieuwe functie dus de mogelijkheid om elke aanvraag van een groepslidmaatschap te accepteren en/of te weigeren. Hierdoor moeten groepsbeheerders hun groepen beter kunnen beheren.

Naast deze functie moeten groepsbeheerders ook informatie gaan krijgen over alle inkomende verzoeken. Al deze verzoeken moeten in een aparte pagina komen te staan waarin groepsbeheerders deze vervolgens kunnen bekijken. De functie moet naar alle waarschijnlijkheid als optie worden ingebouwd. Het is straks dus aan de groepsbeheerder(s) zelf om de functie wel of niet aan te zetten.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid van de functie

Zoals hierboven al genoemd is de functie 'goedkeuring voor groepslidmaatschap' nog in ontwikkeling en bevindt deze zich momenteel nog alleen in de bètaversie. Het is niet bekend of de functie ook daadwerkelijk uitgerold gaat worden, maar de verwachting is dat dit wel zal gaan gebeuren.

Alle mensen die lid worden van een groep moeten straks waarschijnlijk handmatig worden goedgekeurd door de beheerder, of door een van de beheerders, van de groep 

Alle mensen die lid worden van een groep moeten straks waarschijnlijk handmatig worden goedgekeurd door de beheerder, of door een van de beheerders, van de groep 

Nieuwe emoji

In de bèta-update komt WhatsApp ook met een aantal nieuwe emoji. Het gaat hier om zes emoji die verschillende huidtinten en verschillende kleuren haar hebben. Daarbij hebben ze allemaal een baard die bij hun haarkleur matcht, prachtig toch? Hieronder kun je emoji's bekijken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk