WhatsApp is begonnen met het ondersteunen van Passkeys

WhatsApp is begonnen met het ondersteunen van Passkeys

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

WhatsApp is begonnen met de uitrol van Passkeys. In de nieuwste bètaversie wordt het geïntegreerd en hierdoor kunnen mensen Passskeys aanmaken. De functie wordt uitgerold, maar is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Passkeys?

Passkeys zijn, heel simpel gezegd, speciale sleutels die je kunt gebruiken om in te loggen op onder andeere websites en in apps. Het gaat steeds over twee softwarematige sleutels - een private en public key- waarvan er eentje op je toestel wordt opgeslagen en de andere wordt gebruikt om in te loggen op bijvoorbeeld apps. Beide sleutels werken samen, bij het inloggen zal de private key namelijk de verifiëren met de public key. Doordat de private key altijd privé blijft, kan deze niet gehackt worden. Ook niet als er een app waarin jij de Passkeys gebruikt gehackt wordt. Alleen de public key ligt dan namelijk op straat.

Gerelateerde artikelen

De sleutels zijn verder versleuteld en alleen jij kan erbij. Bovendien wordt er door meerdere fabrikanten - waaronder Samsung, Google, Apple en Meta - aan gewerkt, Volgens Google is het zelfs de nieuwe stap naar een digitaal veiligere toekomst. Het is wat anders dan het instellen van een wachtwoord. Ze zijn namelijk een stuk veiliger en gemakkelijker in gebruik.

WhatsApp en Passkeys

Eerder kwamen we al met het bericht dat WhatsApp zou werken aan de toevoeging van Passkeys voor tweestapsauthenticatie. Nu rolt de chatdienst het ook echt uit, zo meld WABetaInfo. Het is enkel beschikbaar voor de bètatesters van de app en zit verscholen in versie 2.23.20.4. Het is op dit moment slechts beschikbaar gesteld voor enkele gebruikers, maar het moet in de aankomende weken voor meerder testers beschikbaar worden. In WhatsApp zou je dan Passkeys kunnen aanmaken en deze kunnen opslaan in een wachtwoordmanager. Het zal voornamelijk gebruikt kunnen worden als extra beveiliging bij het instellen van WhatsApp op een nieuwe smartphone.

Gerelateerde artikelen

Maak jij gebruik van de bèta-app van WhatsApp en heb jij de functie voor Passkeys al binnen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

WhatsApp is begonnen met het ondersteunen van Passkeys

Beeld: WABetaInfo

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk