WhatsApp introduceert bewerkfunctie voor berichten in bèta

WhatsApp introduceert bewerkfunctie voor berichten in bèta

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp doet erg hard zijn best om op gelijke hoogte te komen met concurrerende apps zoals Telegram. Eén van de functies die daarbij moet gaan helpen is het kunnen bewerken van berichten. Daar is nu meer over bekend.

Bewerken van berichten in WhatsApp

We hopen al sinds 2017 op het kunnen bewerken van berichten in WhatsApp en vorig jaar zette het bedrijf nieuwe stappen in de richting om dat te kunnen doen. Hopelijk wordt het lange wachten nu eindelijk snel beloond en dat lijkt er wel op. De eerste WhatsApp Beta-testers zien namelijk een bewerkknop als ze een bericht in de chatapp lang ingedrukt houden. Volgens WABetaInfo gebeurt dat in versie 2.23.10.13 van de bètaversie van WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Binnen 15 minuten bewerken

Volgens WABetaInfo zijn er geen limieten voor het aantal keren dat een bericht kan worden bewerkt, maar je moet het bewerken wel binnen 15 minuten na verzending doen. WhatsApp wil op deze manier gebruikers de mogelijkheid geven om typefouten aan te passen. Het bedrijf wil geen langere limiet toestaan, bijvoorbeeld een dag, omdat dat de integriteit van het gesprek in gevaar kan brengen.

Daarnaast is het nog niet mogelijk om een bericht te bewerken dat vanaf een ander apparaat is verzonden. Als een bericht is bewerkt, ziet iedereen in de chat het label 'bewerkt' erbij staan, zodat ze meteen zien dat iemand waarschijnlijk een spelfout snel heeft gecorrigeerd.

WhatsApp introduceert bewerkfunctie voor berichten in bèta

Op de redactie draait versie 2.23.10.14 van WhatsApp Beta maar daar is de bewerkoptie helaas nog niet zichtbaar, maar Michel van Signalapp.nl heeft de bewerkknop al wel, zie de screenshots hieronder. WhatsApp zal de nieuwe functie in de komende dagen naar meer mensen uitrollen.

Kan jij berichten bewerken in WhatsApp? Laat het ons dat weten via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

Bedankt Michel!

WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp-tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips, dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk