WhatsApp-groepsbeheerders krijgen meer controle over groepsprivacy

WhatsApp-groepsbeheerders krijgen meer controle over groepsprivacy

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

WhatsApp komt met een aantal nieuwe tools waarmee groepschats beter beheersbaar kunnen worden voor groepsbeheerders. Zo moeten beheerders meer controle gaan krijgen over de groepsprivacy.

Meer controle groepsbeheerder 

Meta - het moederbedrijf van onder meer Facebook en WhatsApp - komt met een aantal nieuwe functies voor WhatsApp. Zo meldt het bedrijf in een bericht. De functies zijn er voornamelijk op gericht dat groepsbeheerders meer controle gaan krijgen. Het gaat om gemeenschappelijke groepen of Communities. Meer hierover lees je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Beheerders moeten dus nog meer controle over een groep gaan krijgen. Meta heeft namelijk een tool ontwikkeld waarmee beheerders eenvoudiger kunnen bepalen wie er wel of geen lid kan worden van een groep. Dit werkt als volgt: wanneer een beheerder van een groep besluit om een uitnodigingslink van de groep te delen, kan hij vanaf nu bepalen wie er wel of niet in de groep kan komen door diegene handmatig goed of af te keuren. Deze zelfde optie moet verschijnen als je, als beheerder, de groep binnen een community voor iedereen beschikbaar wil maken.

De groepsbeheerders kunnen dus vanaf nu de groep nog beter beheren en eenvoudiger beslissen wie er in de groep kan komen. Qua privacy kan dit fijn zijn, omdat er natuurlijke persoonlijke dingen in zo'n gesprek kunnen staan.

Makkelijker zoeken en beschikbaarheid

Daarnaast wil WhatsApp het eenvoudiger voor je maken om te weten welke groepen je met iemand gemeen hebt. Als je straks de naam van een contact opzoekt, krijg je alle gemeenschappelijke groepen in de zoekresultaten in één keer te zien.

Meta geeft aan dat de nieuwe tools in de komende weken wereldwijd worden uitgerold. Ook geeft het bedrijf aan dat ze aan nog meer nieuwe functies werken om Communities en de algehele ervaring van de app te blijven verbeteren.

Wat vind jij van de WhatsApp-Communities en maak jij er gebruik van? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

WhatsApp-groepsbeheerders krijgen meer controle over groepsprivacy
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk