WhatsApp gaat verbeteringen doorvoeren op de reactie-emoji

WhatsApp gaat verbeteringen doorvoeren op de reactie-emoji

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Terwijl de emojireacties op WhatsApp inmiddels volop worden gebruikt, is het bedrijf alweer bezig met verbeteringen voor de reacties. Het werkt aan reactiemogelijkheden op gedeelde foto’s. Je kunt op dit moment ook op een foto reageren met een emoji die dan op het bericht wordt geplaatst, maar er is nog een verbeterslag mogelijk.

Emoji-reacties

Wat zijn die emoji-reacties toch handig. Hoewel er nog niet een heel grote keuze is (je hebt er zes tot je beschikking), is het wel fijn om even met een duimpje op een opmerking te reageren in plaats van dat je apart een duim invoert waarvan iedereen dan weer een melding krijgt. De persoon die een bericht plaatst waarbij iemand anders met een emoji reageert, krijgt overigens wel een melding. In die melding staat al meteen dat iemand een bepaalde emoji op je bericht zette. Je hoeft WhatsApp er dus niet per se voor te openen.

Gerelateerde artikelen

Zulke emojireacties kun je ook zetten op een foto, maar als iemand meteen een heleboel foto’s deelt, dan werkt het net even anders. In de bètaversie van de app heeft WABetaInfo al gezien hoe de reacties zijn veranderd in versie 2.22.12.14 van Android. WhatsApp heeft er blijkbaar haast bij om dit te introduceren. Het gaat om reacties die je per persoon kunt zien voor elke foto of video in een galerij zonder dat je het hele album hoeft te openen. WhatsApp lost dat op door een thumbnail te tonen voor elke foto of video waar een emoji-reactie is op is gezet.

WhatsApp gaat verbeteringen doorvoeren op de reactie-emoji

WhatsApp bèta

Wanneer het precies naar de stabiele versie van WhatsApp komt, dat is nog afwachten. Het is überhaupt niet zeker dat het komt, aangezien het nog in een testversie zit. Echter kunnen we er, zeker zo snel na introductie van de reactiefunctie, vanuit gaan dat het waarschijnlijk wel zijn opwachting zal maken in de ‘echte’ versie van de chatapp.

Nieuwsgierig? Je kunt je aanmelden voor het bètaprogramma van WhatsApp, dat kan via deze link. Dat betekent echter niet dat je dan sowieso de nieuwe functie ziet, want binen de bètatest zijn er vaak nog verschillen tussen de testers.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Wat vind jij eigenlijk van de emoji-reacties? Blij mee, of zie je meer kansen voor verbetering? Laat je reactie nu achter!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk