WhatsApp, Facebook en Instagram krijgen betaalde functies

WhatsApp, Facebook en Instagram krijgen betaalde functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Meta werkt aan betaalde functies voor Facebook, Instagram en WhatsApp. Dat blijkt uit een interne memo die werknemers van het bedrijf vorige week hebben ontvangen.

Betaalde functies

Hiervoor zal een nieuwe divisie binnen Meta worden opgericht en die krijgt de naam New Monetization Experiences, zal betaalde functies in de sociale apps van Meta gaan bouwen. Dat meldt The Verge op basis van een interne memo die ze in handen hebben gekregen. Gezamenlijk hebben de drie apps miljarden gebruikers dus daar ligt een interessant verdienmodel voor Meta. Nu moet de techgigant het voornamelijk hebben van advertentie-inkomsten, maar die lopen terug.

Gerelateerde artikelen

Meta zal zich blijven focussen op de groei van de advertentie-inkomsten en is niet van plan om mensen te laten betalen voor het laten uitschakelen van advertenties in apps. "Ik denk dat we kansen zien om nieuwe soorten functies te bouwen waarvoor mensen bereid zouden zijn te betalen en waarvoor ze graag zouden betalen", vertelde John Hegeman van Meta in een interview. Hij weigerde in te gaan op de vraag welke betaalde functies er momenteel worden overwogen.

Meta denkt dat de betaalde functies over een periode van vijf jaar een belangrijk verschil kan maken voor het bedrijf. Beheerders van Facebook-groepen kunnen momenteel al kosten in rekening brengen voor toegang tot exclusieve inhoud. Er kunnen ook digitale "sterren" worden gekocht om contentmakers te steunen. Telegram heeft sinds kort ook een betaald abonnement, en dat geldt ook voor Twitter en Snapchat.

Zou jij betalen voor WhatsApp, Instagram of Facebook, of blijf je de apps liever gratis gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Volg Androidworld op Facebook!

OPPO Reno 6 5G
OPPO Reno 6 5G
OPPO Reno 6 5G

OPPO Reno 6 5G

De OPPO Reno 6 5G is een telefoon uit het hoge middensegment met een 6,43 AMOLED-scherm, en een een Dimensity 900-processor inclusief 5G-ondersteuning.

Vanaf € 375

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk