WhatsApp Desktop krijgt strakke Windows 11 make-over

WhatsApp Desktop krijgt strakke Windows 11 make-over

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan een nieuw uiterlijk voor zijn desktop-versie in Windows. In de bètaversie van de desktop-app zijn de eerste designinvloeden te zien die doen denken aan Windows 11. We tonen het nieuwe uiterlijk.

Design WhatsApp-desktop 

In november raakte bekend dat de bètaversie van WhatsApp Desktop voortaan beschikbaar is als een Universal Windows Platform (UWP)-app. Dat is een app die werkt op Windows-pc's,-tablets en Xbox-consoles. Het voordeel van UWP is niet alleen dat WhatsApp zo werkt op alle platformen van Microsoft, maar ook dat de app het design van Windows overneemt.

En het is aan dat design dat de ontwikkelaars van WhatsApp nu volop sleutelen, want ze werken hun UWP-app bij naar het design van Windows 11. De ontwikkelaars schakelen over naar een nieuw pakket van designelementen dat WinUI 2.6 brengt.

Windows 11 make-over

De Windows-geruchtenverspreider FireCube maakt in een tweet een vergelijking tussen het oude en nieuwe ontwerp. We zien duidelijk al de typische afgeronde hoeken van Windows 11, ook al is nog niet de volledig interface vernieuwd. Dat is ook logisch gezien het om een bètaversie gaat van de app.

Links: het oude Windows 10-design. Rechts: het design met Windows 11-designelementen

Links: het oude Windows 10-design. Rechts: het design met Windows 11-designelementen

We verwachten dat de desktopapplicatie van WhatsApp-bèta in de komende tijd nog meer zal gaan lijken op Windows 11. Wanneer ook de stabiele versie van WhatsApp beschikbaar is als een UWP-app is nog niet bekend. Vermoedelijk zal de stabiele app wel meteen het finale Windows 11-design krijgen.

De UWB-app van WhatsApp komt met multi-device-ondersteuning. Je blijft dus met andere woorden verbonden, ook als je de verbinding verbreekt tussen je pc en telefoon. Ga jij de bètaversie van de WhatsApp Desktop-app al testen? Dat kan je via een download in de Microsoft Store.

De populairste artikelen over WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk