WhatsApp Business nu ook in Nederland en België beschikbaar

WhatsApp Business nu ook in Nederland en België beschikbaar

WhatsApp Business

Omdat WhatsApp doorgaans de meest gebruikte messenger is Nederland, is dit voor bedrijven een uitstekende manier om hun diensten via deze messenger aan de man te brengen. Veel bedrijven gebruikten WhatsApp al als service-kanaal maar tot voor kort was de messenger officieel nog niet voor die doeleinden geschikt.

WhatsApp Business stelt bedrijven in staat in contact te treden met klanten. In de eerste plaats kun je gewoon appen met je klanten. Daarnaast kun je de app automatische berichten laten sturen voor als je er even niet bent. Hiermee krijgt de klant altijd een bericht terug en hoeft hij of zij niet in het ongewisse achter te blijven of het bedrijf het bericht wel gezien heeft. Verder is het ook mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken in de app.

Nederland 

Sinds vanavond is deze app ook beschikbaar voor Nederlandse bedrijven en kan hij uit de Play Store gehaald worden. Wanneer je de app activeert krijg je eerst een waarschuwing dat je je nummer maar voor één WhatsApp-account kunt gebruiken. Of je gebruikt hem voor de reguliere WhatsApp of voor WhatsApp Business. In de app zelf is niet zo heel veel bijzonders te zien behalve een iets andere kleur.

Het enige verschil zit hem in de instellingen waar je een aantal zaken extra kan instellen. Zaken als het bericht dat de klant krijgt wanneer je niet beschikbaar bent of snelle berichten als begroeting of als snel antwoord. Er is is ook een statistieken-pagina maar dat is niet zo heel veel bijzonders, daar zie je alleen de aantallen verstuurde en ontvangen berichten.

Beschikbaarheid

WhatsApp Business is nu dus beschikbaar in Nederland, we hebben de beschikbaarheid van België nog niet kunnen controleren. Wie van jullie gaat hiermee aan de slag?

Bron: WABetaInfo

WhatsApp Business
WhatsApp Business is de speciale app voor bedrijven waarmee ze via de messenger contact kunnen houden met klanten. ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties