WhatsApp-bug maakt appen geblokkeerde accounts mogelijk

WhatsApp-bug maakt appen geblokkeerde accounts mogelijk

Bug

Het is niet duidelijk waar het probleem vandaan komt. Wel worden er volgens The Independent op verschillende social media geklaagd over de opgedoken bug. Zoals gezegd is het normaal gesproken onmogelijk voor geblokkeerde personen om je een bericht te sturen. Dat blijft overigens niet bij één bericht, het is mogelijk om zoveel mogelijk berichten te sturen als de geblokkeerde wil. De bug is op dit moment zelf te repareren. Hiervoor moet je de geblokkeerde persoon deblokkeren en vervolgens opnieuw blokken. Opvallend genoeg heeft WhatsApp zelf nog niet gemeld dat er een bug in het systeem zit. Logischerwijs is er ook nog geen oplossing geplaatst voor het probleem.

Nu is het sturen van berichten een ding, maar geblokkeerde personen kunnen meer dan alleen berichten sturen. Het is voor deze accounts ook mogelijk om de status te zien én de profielinformatie van het account is zichtbaar voor de persoon die daar eigenlijk niet meer bij moet kunnen. Het komt er dus op neer dat persoonlijke informatie te zien is voor mensen die dit niet meer mogen zien.

De bug is ontdekt op zowel de iOS- als de Android-versie van de applicatie. Dat kan betekenen dat het probleem niet in de applicatie zelf zit, maar in de servers van WhatsApp. Het bijzondere is dat WhatsApp officieel onderdeel is van Facebook, een bedrijf dat op dit moment behoorlijk onder vuur ligt als het gaat om de privacy van zijn gebruikers. Wellicht dat WhatsApp zelf daarom nog niet met een statement of een oplossing is gekomen. Het is dus nog wachten op een officiële reactie van het bedrijf.

Bron: PhoneArena

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties