WhatsApp Beta voor Windows laat je nu razendsnel emoji gebruiken

WhatsApp Beta voor Windows laat je nu razendsnel emoji gebruiken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In de laatste bètaversie van de WhatsApp-app voor Windows kan je veel sneller emoji toevoegen aan je berichten. Dat komt door nieuwe snelkoppelingen die je makkelijk kan gebruiken tijden het typen. We leggen uit hoe het werkt.

WhatsApp Beta-app emoji

Emoji zijn een belangrijk deel van de chatervaring in apps als WhatsApp. Dat blijkt ook aan de emojireacties die al een tijdlang volop in ontwikkeling zijn. De WhatsApp Beta-app uit de Microsoft Store laat je voortaan met snelkoppelingen veel makkelijker emoji toevoegen aan je berichten, dat ontdekte WABetaInfo.

De feature is beschikbaar voor bètagebruikers van WhatsApp die versie 2.2206.1.0 van de UWP-app gebruiken. Je kan een dubbelpunt als voorwendsel gebruiken voor de naam van een emoji. Typ je bijvoorbeeld ":laugh" dan krijg je boven de invoerbalk verschillende lachende emoji die je snel kan invoegen in je bericht.

De functie is niets nieuw voor gebruikers van WhatsApp Desktop en de webversie. Als je met deze functie aan de slag wil in de UWP-app moet je de app allereerst installeren in de Microsoft Store. Als je die app al hebt, zorg dan dat je ze updatet naar de laatste versie.

De snelkoppeling werkt al langer in WhatsApp Web en WhatsApp Desktop

De snelkoppeling werkt al langer in WhatsApp Web en WhatsApp Desktop

Meer WhatsApp-nieuws

Vorige week kwam er nog meer nieuws voor de WhatsApp Beta-app, want toen werd de donkere modus beschikbaar gemaakt. We weten dat WhatsApp tegelijk ook werkt aan designverbeteringen voor WhatsApp Desktop. Vorige week kwam ook in het nieuws dat je op je telefoon nu beter media kan delen in de originele kwaliteit. De ontvanger krijgt nu eindelijk een preview te zien van je foto video die je hebt gedeeld.

Gebruik jij WhatsApp ook op je pc en kende jij de handige snelkoppeling om vlot emoji toe te voegen? Welke versie van WhatsApp gebruik jij het liefste: de WhatsApp Beta-app voor Windows, WhatsApp Desktop of WhatsApp Web? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk