WhatsApp bèta voegt ondersteuning voor gif'jes in Google Gboard toe

WhatsApp bèta voegt ondersteuning voor gif'jes in Google Gboard toe

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Gif'jes hier, gif'jes daar...

WhatsApp heeft een paar maanden terug al de optie toegevoegd om in gif'jes te zoeken en te versturen. Dit ging via het aanklikken van het smiley-icoontje aan de linkerkant, om vervolgens onderaan in beeld 'gif' aan te klikken, en dan te kunnen zoeken door te klikken op het vergrootglasje aan de linkerkant.

Het gebruik van deze ingebouwde functie was niet altijd even handig om snel een gif'je op te zoeken. Google Gboard, het toetsenbord van Google, pakt het iets anders aan. Dit toetsenbord heeft ook de functie om in meerdere bronnen tegelijkertijd gif'jes te zoeken, zoals Giphy, Imgur en Tumblr. Ook worden er categorieën weergegeven zodat je snel een gif'je kan gebruiken.

Apps als Google Hangouts, Allo, Slack, Twitter, Telegram en Signal hebben deze implementatie van Gboard al overgenomen. WhatsApp is de nieuwste toevoeging aan dit rijtje, vanaf bètaversie 2.17.110 en hoger.

Gif'jes zoeken en versturen via Google Gboard

De werking is als volgt: houd de knop naast je spatiebalk met de smiley erop ingedrukt en schuif recht omhoog. Zo kom je in het gedeelte waar de emoji's en gif'jes staan. Klik op 'GIF' onderin beeld, en je bent bij de gif'jes aangekomen. Vanaf hier kan je gif'jes zoeken en per categorie bijlangs gaan. Ook het zoeken in het Nederlands werkt, zoals op onderstaande afbeeldingen te zien is.

Normaal gesproken zou je met een klik het gekozen gif'je kunnen versturen, maar deze functie lijkt nog niet voor iedereen te werken. Het blijft een bèta, dus het ligt voor de hand dat dit probleem binnenkort wordt opgelost. Wanneer iedereen gebruik kan maken van deze manier om in gif'jes te zoeken is nog niet bekend, maar we zullen je op de hoogte zouden zodra dit het geval is. Wil je functie zelf testen, dan kan je je hier inschrijven voor WhatsApp bèta. De nieuwste updates zullen gewoon via de Google Play Store worden uitgerold, en mocht je je willen uitschrijven voor het bètaprogramma, dan is dit ook mogelijk. Hoe zoek jij gif'jes het snelste op?

Via: Android Police

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk