Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

We naderen de halve ton aan apps in de Android Market. Vorige week gingen we officieel over de 40.000 apps heen. De meeste Android gebruikers onder ons zullen met een telefoon werken. Een heel klein deel heeft een Archos-tablet maar Android werkt op veel meer apparaten. Eerder schreef ik al over een ontwikkeling in Androidtoestellen; de toekomst in Android telefoons en wat wij daarvan konden verwachten. Maar er komt steeds meer, met de eerste serieuze tablet in de handel, kijken we nu in het voren naar de devices. Waar download jij je volgende app op? What's Next in devices.

Het leek allemaal zo simpel: een OS voor alle devices. Gisteren zagen wij weer opnieuw dat dat niet zo makkelijk was. Telefoons met meerdere verschillende beeldformaten en versies van het besturingssysteem geven al veel problemen. Nu er ook nog apparaten komen met ongangbare maten, is het de vraag hoe dat allemaal gaat verlopen. Maar wat kunnen we nu dit jaar en de jaren erna verwachten? Waar komen we onze kleine groene vriend binnenkort tegen? Gaat hij onze koelkast actiever laten meedoen of komt hij gewoon alleen in de tv en op de leestafel te liggen. Hier alle devices die er voorgesteld zijn en een kijkje in de verre toekomst van Android.

Telefoons

Voor een lijst met alle uitgekomen toestellen, verwijs ik iedereen door naar onze eigen Android Toestellen pagina of de eerdere Hardware post. In de aanloop tot de release van de G1 zijn er wat concepts voorgesteld door fans. Zo was er als eerste de G-Phone. Hieronder even een galerij met enkele concepten voor telefoons. Leuk om te zien maar zeker ook leerzaam voor de toestelbouwers. Mensen wilden het liefst een heel dun apparaat dat zonder toetsenbord goed te besturen was. Gelukkig heeft Google ontzettend goed opgelet en kwamen ze met de...... G1..... Een lomp apparaat met een scherm in een lijstje en een toetsenbord eronder. Je hoort mij niet klagen; ik ben een ontzettend tevreden G1 gebruiker. Ook al is die ondertussen wel aan vervanging toe (hij doet het overigens nog steeds zonder problemen). Toch lijkt het er op de de Android-community blij is met wat ze krijgen en we kijken dus al vooruit naar de eerste LTE-toestellen van HTC zoals de Supersonic en van de zomer hopelijk de eerste 1,5 Ghz Scorpion.

MID's

Mobile Internet Devices, voor de meeste onder ons, alleen bekend van de Nokia N810, maar Android is ook zeker een platform voor deze apparaten tussen de tablet en de telefoon in. Zo kennen wij al de Archos 5 en het Dell Streak concept dat is uitgegroeid tot de Dell Mini Tablet 5. Zodra wij Android zagen op de G1 werden we niet doodgegooid maar bedolven onder alle tablet-concepts. Ik heb er een paar verzameld.

NVidia demonstreerde al even geleden het Tegra platform met een aantal concepts, waaronder één met Android. Het device moet vooral gezien worden als een Media Center dat je mee kan nemen om 1080p video overal af te spelen en games op te kunnen spelen.

Ramos, een vooralsnog redelijk onbekende speler in de markt, maakte ook een concept en lijkt zowaar binnenkort met een echt device uit te gaan komen. Het Rockchip concept ondersteunt als eerste 1080p video op je Android device en een 600 Mhz Rockchip processor.

Tablets & E-Readers

Met de release van de Apple iPad werd ineens de hele wereld wakker. Hey een Tablet WAAUW..... Wij wisten al dat er ook al andere tablets bestonden en zeker nog uit gingen komen. Deze machines draaiden allemaal op Android. De Notion Ink Adam noemden wij enkele maanden geleden al als de grootste concurrent voor de iPad. Nu ook de WePad eraan zit te komen kan ik die mening nog steeds vasthouden. Een tablet en een echte E-Reader in één is perfect. Ik kan dan ook niet wachten deze machine binnenkort in mijn handen te hebben.

De volgende vraag is, hebben Android-tablets een kleurenscherm nodig? Nee, is het antwoord. De E-Reader van Barnes & Noble lijkt zelfs te gaan werken op Android zonder enige hulp van een echt LCD touchscreen. E-Ink basis is hier genoeg.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Fv71yXCLj74

Ik zou zelf graag een dunne tablet zien die je kan gebruiken als videoscherm, set-topbox en met 3D ondersteuning. Maar dat is toch nog toekomstmuziek.

Andere toepassingen

Waar willen wij verder Android nu in terug zien komen? We zagen het zelfs al in een magnetron. Met de komst van de Roewe 350 komt ook de eerste auto met Android in het dashboard uit. Houd je iets meer van design en milieu, dan is de Android app voor de Chevrolet Volt misschien wat voor jou. Deze draait zelf niet op Android maar report zijn status aan je Milestone, die dan weer in de dock op je dashboard staat. Als je nu een auto wilt die mooi is en volledig op Android draait, moet je toch nog even wachten op de Tesla Model S die Android in een wel heel speciale vorm wil gaan gieten. We hebben tegenwoordig zo veel verschillende apparaten en deze draaien tot nu toe veelal op een eigen besturingssystemen. Wil je je TV binnenkort niet meer benaderen via het trage systeem wat er nu in zit maar via Android? Films opstarten, instellingen veranderen en internetten met je afstandsbediening (met Android) of wil je eigenlijk alleen maar een projectie in je bril zien en kan de rest van de apparaten je gestolen worden?

Wat is het volgende ultieme Android-device? Is het een computer op zakformaat die je aan je TV koppelt? Waar je via een dockingstation een echte laptop van maakt en in je auto plugt als besturingssysteem of gaan we naar allemaal apparaten toe die met elkaar syncen? What's Next on Android - Waar download jij je volgende app op?

Voor een mooie verzameling van alle apparaten op Android kan je kijken op http://android-devices.net/ dat ook gedeeltelijk een bron is voor deze post.

Wat is jouw volgende toestel? Trek jij hem aan? Hier nog voor de fun een Sixth Sense Phone met een combinatie tussen Augmented Reality en Goggles op hoog niveau. Nu nog een beetje design...

httpv://www.youtube.com/watch?v=blBohrmyo-I

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...