Werkt Windows 10 in 2021 met Android-apps?

Werkt Windows 10 in 2021 met Android-apps?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Volgens geruchten wil Microsoft volgend jaar de ondersteuning van Android-apps in Windows 10 mogelijk maken. De apps zullen dan deel uitmaken van de Microsoft Store. en in dit artikel bespreken we hoe dat zou kunnen werken.

Android-apps voor Windows

Volgens informatie van redacteur Zac Bowden van Windows Central op Twitter, wil Microsoft graag met Windows 10 Android-apps gaan ondersteunen. Je zou dan gewoon toegang krijgen tot een groter aanbod van apps in de huidige Microsoft Store. Dat is Microsofts applicatiewinkel voor Windows 10. De Microsoft Store heeft vandaag nog een eerder beperkt aanbod in vergelijking met de ruim 2,56 miljoen apps uit de Play Store.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft plannen toont om Windows 10 te laten werken met Android-apps, want het techbedrijf teasede al zo’n functie in 2018. Het bedrijf is toen niet verder gekomen dan de Jouw Telefoon-app die je toegang geeft tot een reeks functies van je telefoon op je pc.

Voor voordelige laptops?

Toch is het niet geheel ondenkbaar dat Microsoft alsnog ondersteuning voor Android-apps zal mogelijk maken. Google bracht zes jaar geleden al zijn Google Play Store naar Chromebooks, en mogelijk wil Microsoft met Android-ondersteuning voor een meerwaarde zorgen bij lichtere Windows 10-apparaten.

Werkt Windows 10 in 2021 met Android-apps?

De speciale Note 10-integratie in Jouw Telefoon

Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar over de manier waarop Microsoft de apps wil integreren, en daarbij komen ook veel vragen bovendrijven. Google laat een Android-framework draaien op Chrome OS om de Play Store te laten werken, maar Microsoft zou de apps daarentegen wil integreren in de Microsoft Store. Hoe gaat dat in zijn werk, en zal Microsoft ook een Play-licentie kopen om Google-apps aan te bieden? Wat gebeurt er dan met zijn eigen diensten?

Het is ook nog nog niet duidelijk wanneer we deze feature mogen verwachten. Lijkt het jou handig om Android-apps op je pc te laten werken? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk