WeChat introduceert games in messengerappliciatie

WeChat introduceert games in messengerappliciatie

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Games

WeChat heeft door middel van een update het mogelijk gemaakt om ook games in de applicatie te spelen. Deze games kun je alleen spelen maar je kunt ook anderen (uit je contacten) uitdagen om een spelletje te doen. Deze functie was sinds augustus al live in de Chinese versie van deze applicatie en sinds vandaag ook uitgerold naar de WeChat-versie voor de rest van de wereld.

Bij de start zijn er vier games beschikbaar die uit de applicatie via de Google Play Store in de app kunt downloaden. Het betreft een zeer eenvoudig schietspelletje en drie games die veel weg hebben van Candy Crush of Fruit Ninja. Alle vier deze games zijn gratis, waarschijnlijk zal WeChat daar de komende tijd betaalde games of games met in-app-aankopen aan gaan toevoegen.

screens

Wat WeChat heeft geïntroduceerd is niet nieuw want concurrent Line heeft dit al enige tijd. Deze app heeft 30 games en op dit moment al 200 miljoen downloads van deze verschillende games gerealiseerd.

Verdienen

Het toevoegen van games is een poging om geld te verdienen binnen de applicatie. Nu zijn de games nog gratis maar we verwachten dat ze gaandeweg ook betaalde games of games met in-app-aankopen bij zullen komen. Het is geen garantie voor veel omzet want WeChat realiseert zich ook dat gebruikers snel verveeld zijn. Daarom zullen ze het aanbod ook zoveel mogelijk verversen.

WeChat

WeChat

WeChat is momenteel de grootste berichtenapplicatie in China maar maakt snel markt in de landen om China heen. De messenger is zeer uitgebreid met zeer veel mogelijk ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk