Webversie Google Afbeeldingen neemt uiterlijk mobiel over

Webversie Google Afbeeldingen neemt uiterlijk mobiel over

Google Afbeeldingen Zoeken

Google Afbeeldingen Zoeken kreeg vorig jaar oktober een nieuwe interface waarbij de grootte van het lettertype was aangepast en de drie knoppen van kleur waren veranderd. Kleine aanpassingen die het geheel een stuk overzichtelijker maakten. Deze aanpassingen worden nu ook naar de mobiele variant van Google Afbeeldingen Zoeken overgeheveld.

Google heeft onder andere een korte omschrijving en bron onder de previews toegevoegd en de afbeeldingen zelf worden niet meer in rijen getoond. Ze worden in een raster in de grootte weergegeven overeenkomstig het formaat van de afbeelding. Daarnaast worden er nog wat gerelateerde afbeeldingen weergegeven waarvan Google denkt dat je die wellicht ook interessant vindt.

Links: oude weergave Rechts: nieuwe weergave

Het popup-schermpje dat je ziet als je op een afbeelding klikt (image viewer), is ook veranderd. Zo bevatten de pijltjes links en rechts een kleine preview van de afbeelding ervoor en erna en de ronde knoppen (delen en menu) zijn ook overgenomen vanuit de mobiele lay-out.

Het zijn allemaal minieme wijzigingen maar zorgen er wel voor dat het design zowel op mobiel als op desktop meer met elkaar in overeenstemming zijn en dat zorgt voor meer consistentie. Helaas is op de redactie de oude interface nog te zien, we wachten redelijk geduldig af.

De mobiele versie van Google Afbeeldingen Zoeken werd vorig jaar nog uitgebreid met relevante badges. Afgelopen februari verwijderde Google nog de 'afbeelding bekijken'-knop onder druk van Getty Images uit de zoekresultaten.

Via: Android Police

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer