Wear OS krijgt nieuwe systeemupdatescherm met Android-versie

Wear OS krijgt nieuwe systeemupdatescherm met Android-versie

Veel mensen met een smartwatch zijn benieuwd naar de Wear OS 3-update die is gebaseerd op Android 11. Googles besturingssysteem voor wearables komt eraan, maar in de aanloop ernaartoe heeft Google vast een nieuw systeemupdatescherm geïntroduceerd.

Nieuw systeemupdatescherm

9to5Google schrijft dat in versie 21.42.18 van de software voor wearables een nieuw scherm komt met systeemupdates. Je vindt het scherm in de instellingen-app bij systeem. Vaak wordt Wear OS geüpdatet door de Play Store via apps zelf. In het nieuwe systeemupdates-scherm kun je straks meer informatie zien over je apparaat.

Je ziet in eerste instantie staan dat je horloge up-to-date is, wat bekend is voor gebruikers van dit besturingssysteem, maar daarna zie je de Android-versie en de Android-beveiligingsupdate. Zo weet je altijd in een oogopslag of je systeem de meest recente updates geïnstalleerd heeft, wat niet alleen positief is voor het gebruik, maar ook voor de beveiliging van het systeem.

Vroeger zag je de beveiligingsupdates ook, maar moest je daarvoor helemaal onderin het versielijstje kijken. De Android-variant kon je zien bij systeemversie, wat werd aangegeven met een H (wat stond voor Hematiet) een bepaald mineraal dat ijzer bevat.

Wear OS krijgt nieuwe systeemupdatescherm met Android-versie

Wear OS

Er schijnen steeds meer mensen te zijn met Wear OS, wat mede komt omdat Google en Samsung samenwerken. Door de verkopen van de Galaxy Watch 4 schiet ook het gebruik van Wear OS omhoog. In het derde kwartaal van 2021 had Wear OS een marktaandeel van 17,3 procent. Een gigantische stijging, want vorig jaar was dat in deze periode maar 3,2 procent. 21,8 procent van het marktaandeel is in handen van Apple met zijn Apple Watch.

Het duurt nog wel even voor we de officiële Wear OS 3-update kunnen verwachten. Deze komt in 2022 pas. Het nieuwe systeemupdatescherm wordt echter de komende dagen uitgerold.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties