Wear OS-horloges krijgen nieuwe functies en updates

Wear OS-horloges krijgen nieuwe functies en updates

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er komen snel nieuwe functies naar Wear OS, het besturingssysteem van Google voor smartwatches. Zo komen er onder andere nieuwe integraties van WhatsApp, Spotify en diverse Google-apps. In dit artikel sommen we enkele nieuwe functies voor je op.

1. WhatsApp op Wear OS

Deze week schreven we al over de integratie van WhatsApp in Wear OS. WhatsApp komt namelijk met een speciale app voor het besturingssysteem waarin je berichten kunt beantwoorden en oproepen kunt aannemen, zonder dat je hiervoor je telefoon erbij hoeft te pakken. De app is nu nog in bèta, maar moet volgens Google in de komende weken voor iedereen beschikbaar worden. In dit artikel lees je meer over de nieuwe WhatsApp-app voor smartwatches.

Gerelateerde artikelen

2. Nieuwe Spotify integraties 

Ook Spotify komt met nieuwe toepassingen voor zijn app op Wear OS. Zo komen er drie nieuwe tiles - tegels - waarmee je de dienst beter zou moeten kunnen gebruiken op je Wear OS-smartwatch. Je zou onder andere gemakkelijk(er) muziek en podcastafleveringen kunnen afspelen, een afspeellijst kunnen laten afspelen die is samengesteld door Spotify's DJ en zien welke nummers er in de rotatie zitten.

3. Meer functies van Google-apps

In een persbericht meldt Google verder dat er meer functies van verschillende Google-apps naar Wear OS komen. In de Google Home-app op de horloges zou je straks bijvoorbeeld moeten kunnen zien we er voor je deur staat. Mits je een Nest-deurbel hebt gekoppeld uiteraard. Ook komen er speciale apps van Google Agenda en Gmail naar Wear OS. Hierdoor zou je onder andere sneller op e-mails kunnen reageren en afspraken in je agenda kunnen bekijken. Dit allemaal op je smartwatch en zonder dat je je smartphone erbij hoeft ta pakken.

Als laatst meldt Google dat er later dit jaar meer functies naar Wear OS moeten komen omtrent toegankelijkheid. Hierbij geven ze het voorbeeld van een betere en vooral snellere tekst-naar-spraakervaring.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk