Wear OS krijgt een grote update genaamd 'H'

Wear OS krijgt een grote update genaamd 'H'

H-update

Hoewel niet nog niet iedereen ervan overtuigd is, zullen we wel degelijk binnenkort meer smartwatches zien, en uiteindelijk zullen ze fitnesstrackers en andere wearables voor een stuk vervangen. Wear OS-horloges van Google zouden steeds meer marktaandeel winnen volgens onderzoeker IDC, terwijl de Apple Watch aandeel verliest. Onlangs werd Wear OS nog getrakteerd op een belangrijke update. Smartwatches beginnen langzamerhand meer volwassen te worden, en daar moet ook de nieuwe H-update die gepland staat voor Wear OS aan bijdragen.

Als eerste heeft Google gesleuteld aan batterijbesparing, een belangrijk thema dat ook naar voren kwam bij de lancering van de nieuwe Snapdragon Wear 3100-chipset. Een nieuwe batterijbesparingsmodus zorgt ervoor dat wanneer de capaciteit van je accu de grens van 10 procent bereikt, je horloge enkel nog de tijd weergeeft op zijn scherm. Bovendien gaat je horloge na 30 minuten van inactiviteit in een diepe slaapmodus om batterij te besparen.

Fossil Sport

De nieuwe Fossil Sport met Snapdragon Wear 3100

Verder zorgt Google ervoor dat je horloges niet zomaar applicaties afsluit. Smart App Resume moet ervoor zorgen dat je direct verder kan waar je bent gebleven in applicaties. Al zal vermoedelijk ook het RAM-geheugen van je horloge daar een zegje in hebben. De laatstgenoemde feature heeft te maken met het uitschakelen van je horloge dat meer gaat gelijken op het proces van je smartphone. Als je de power-knop ingedrukt houdt, zal je een scherm te zien krijgen met opties om je horloge te herstarten of uit te schakelen.

Beschikbaarheid

Voorlopig valt het nog af te wachten hoe de features die kort door Google zijn omschreven er in de praktijk zullen uitzien. Verder zal de update in de komende maanden doorgevoerd worden als een Over The Air update (OTA), dat wil zeggen dat je mogelijk nog even geduld zal moeten hebben. Je kan hem namelijk niet zomaar installeren via een update van de Wear OS-app voor je telefoon.

Ten slotte vragen we ons nog één ding af, hoe zit het met die naam? De H-update waar Google zo mysterieus over doet, is een vreemde naamkeuze. Het is de eerste keer dat een Wear OS-update niet met een versienummer genoemd wordt, maar met een letter. Willen de zoetekauwen van Google ook met dessertnamen komen voor Wear OS-updates, of wordt het dit keer wat anders? Frituursnacks misschien? Voorlopig kunnen we alleen maar afwachten.

Wear OS Google Assistent overzichtspagina

Via: Google

Lees meer over:
Wear OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties