'Waterdichte Samsung Galaxy S6 Active krijgt 5,5-inch-scherm'

'Waterdichte Samsung Galaxy S6 Active krijgt 5,5-inch-scherm'

Samsung Galaxy S6 Active

Afgelopen maandag dook er een User Agent Profile-bestand op voor een toestel met het typenummer SM-G890A. Dit nummer lijkt op dat van een Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy S5 Active, SM-G870A. Het lijkt daarom ook te gaan om de opvolger van dit toestel, de Samsung Galaxy S6 Active.

Dit soort bestandjes wordt gebruikt om te omschrijven wat de multimedia-mogelijkheden van smartphones en tablets is, zodat websites relevante content kunnen laten zien op deze toestellen. De User Agent Profile (UAProf) van wat vermoedelijk de Galaxy S6 Active is, is op de website van Samsung zelf te vinden. Het bestand bevestigt dat de S6 Active dezelfde hoge resolutie als de Samsung Galaxy S6 zal krijgen, namelijk QHD (2560x1440). Samsung lijkt hiermee wederom een robuuste (rugged) smartphone te maken met goede specificaties, bij de meeste rugged smartphones van de concurrentie zijn de specificaties niet om over naar huis te schrijven.

Exportdocumenten

Er zijn nu ook exportdocumenten opgedoken waarin een toestel met datzelfde SM-G890A-typenummer wordt omschreven als een 'Samsung mobiele telefoon' en er wordt gesproken over '5,5 inch'. Dat gaat waarschijnlijk om de schermgrootte, maar 100% klopt deze vermeldde grootte mogelijk niet: bij soortgelijke documenten over de Galaxy S6 werd gesproken over 5 inch, terwijl dat de S6 een 5,1 inch-scherm heeft.

Beschikbaarheid

Wanneer de Samsung Galaxy S6 Active officieel aangekondigd zal worden, is nog niet bekend. Bij de Galaxy S4 en Galaxy S5 zat er steeds drie maanden tussen de aankondiging van het vlaggenschip en de Active-versie. Het lijkt echter mogelijk dat Samsung de Galaxy S6 Active al eerder aankondigt, omdat de Galaxy S6 in tegenstelling tot de S5 niet waterdicht is. Dit jaar biedt de Active-uitvoering dus meer ten opzichte van vorig jaar, waardoor Samsung ook de markt voor waterdichte toestellen kan bedienen.

Bron: GSMArena

Lees meer over:
Samsung Galaxy S6

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties