Waarom Xiaomi aanwezig is op techbeurs CES

Waarom Xiaomi aanwezig is op techbeurs CES

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Xiaomi 

Misschien ken je Xiaomi, het bedrijf dat in 2010 is opgericht en inmiddels bijna 50 miljard dollar waard is. De afgelopen jaren is Xiaomi groot geworden met de verkoop van mobiele elektronica met een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding, variërend van tablets en bluetooth speakers tot tv's en smart home-producten. Het meest bekend zijn de smartphones, die voornamelijk in 2016 grote stappen hebben gemaakt. Xiaomi laat met de Redmi Note 4 zien dat je voor weinig geld (150 euro) een 'gewoon goede' telefoon koopt, maar zoekt ook de innovatie op. Zo heeft de Mi Mix een nagenoeg randloos ontwerp met groot beeldscherm en zeer krachtige hardware. Het addertje onder het gras? Je moet nagenoeg alle Xiaomi-producten importeren uit Azië.

CES-stand

Daar is de techreus volop aanwezig, maar in andere werelddelen doet het officieel weinig tot geen zaken. In enkele Zuid-Amerikaanse landen kun je Xiaomi-producten bestellen en recent is ook de stap naar Europa gemaakt, maar het gaat langzaam en met weinig producten. Maar daar zou verandering in komen met de aanwezigheid op techbeurs CES in Las Vegas (VS), zo werd gedacht. Xiaomi heeft er een grote stand waar het zijn apparatuur demonstreert, en onthulde gisteren een nieuw product. Dat bleek een serie van high-end tv's, maar een wereldwijde release zit er voorlopig niet in. Xiaomi brengt ze alleen in China uit. En bij andere producten die je nu niet in Europa kunt kopen, bijvoorbeeld de Mi Note 2 en Mi Mix smartphones, blijft dat zo. Xiaomi heeft op de CES geen plannen bekendgemaakt om apparatuur naar Europa (of andere regio's) te brengen, maar wil volgens een woordvoerder met zijn aanwezigheid 'brand awareness' creëren. Bekender worden bij het grote publiek dus, en achter de schermen werken aan internationale expansie.

Ik kon op de stand dus aan de slag met de nieuwste smartphones, domotica en tv's, maar kan nog steeds niet bij Xiaomi terecht als ik iets wil kopen. Jammer, en het is de vraag wanneer daar verandering in komt. Wat denk jij?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk