Waarom we ook dit jaar geen Pixel 7 in Nederland verwachten

Waarom we ook dit jaar geen Pixel 7 in Nederland verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google zag in de afgelopen maanden zijn Pixel-verkoop sterk stijgen vergeleken met een jaar eerder. Toch blijft Google ook in zijn thuismarkt een heel kleine speler. Wat betekent dit voor de Pixel 7? Mogen we die straks in meer markten verwachten?

Google verkoopt meer telefoons

Google heeft een kleine opening gevonden in de smartphonemarkt, want in zijn thuisland Noord-Amerika kon het bedrijf zijn verkoop van Pixel-telefoons verviervoudigen. Het verkocht in het tweede kwartaal van 2022 zo'n 800.000 Pixels, vergeleken met 200.000 verkochte toestellen een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Canalys.

Noord-Amerika is de belangrijkste markt om het succes van Google-telefoons te meten, omdat Pixels slechts in een beperkt aantal Europese landen beschikbaar zijn. Google behaalde succes met de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro in het najaar van 2022 en ook de voordelige Pixel 6a doet de verkoopcijfers groeien. Het bedrijf was zelf al enthousiast over de verkoop van zijn laatste toestellen.

Klein marktaandeel

Als we de verkoopaantallen links laten liggen en enkel naar het marktaandeel kijken, dan merken we dat Google in Noord-Amerika een marktaandeel heeft van 2 procent, vergeleken met 1 procent een jaar eerder. En ondanks die groei, is dat aandeel nog steeds relatief laag.

Zeker als je weet dat LG in 2021 nog goed was voor een marktaandeel van 10 procent in het tweede kwartaal. Dat zien we in cijfers van Counterpoint Research. Hetzelfde merk gooide in 2021 de handdoek in ring. LG was namelijk bijna wereldwijd actief en het slaagde er lang niet overal in om 10 procent van het marktaandeel te kapen.

De verkoop van telefoons in Noord-Amerika in het tweede kwartaal van 2022. Bron: Canalys

De verkoop van telefoons in Noord-Amerika in het tweede kwartaal van 2022. Bron: Canalys

Wat betekent het voor de Pixel 7?

Het verklaart misschien waarom Google voorzichtig blijft met het aanbieden van zijn Pixel-toestellen in meer markten. Het zou dus zeker niet gek zijn als ook de Pixel 7-serie straks in een klein aantal landen te koop is, ondanks de groei die Google dit jaar heeft bereikt.

Google liet de Pixel 7-serie zien tijdens zijn Google I/O 2022-evenement. Inmiddels is er al veel gelekt over de camera en hij was ook in een hands-on al te zien. We verwachten dat Google de telefoon in oktober voorstelt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk