Facebook storing: waarom staan er vreemde berichten in je nieuwsfeed?

Facebook storing: waarom staan er vreemde berichten in je nieuwsfeed?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Woensdagochtend zijn er problemen ontstaan met de nieuwsfeed op Facebook. Heel wat gebruikers zien niet langer berichten van hun vrienden, maar wel van celebrities. Het probleem komt wereldwijd voor, maar de oorzaak is niet bekend.

Problemen Facebook-feed

Opende je zonet je Facebook-app om dan enkel berichten te zien die op de pagina van bekende personen zijn geplaatst? Je bent dan niet de enige. Wereldwijd komen er problemen voor met de nieuwsfeed van de sociale media-app.

Het probleem wordt door heel wat gebruikers aangeklaagd op Twitter. En uiteraard barst het ook al van de memes van Twitter-gebruikers die het voorval wel grappig vinden. De berichten die op pagina's van bekende gezichten verschijnen, lijken heel willekeurig. Gebruikers melden de fouten ook de website Allestoringen.nl.

Wat is er aan de hand?

Facebook heeft zelf nog niet gecommuniceerd over de situatie. Op dit moment vermoeden we dat het om een fout gaat die in code van de nieuwsfeed is geslopen. Minder waarschijnlijk is dat er hackers aan het werk zijn. Voorlopig blijft het wachten op meer informatie.

Vorig jaar kreeg Meta, het moederbedrijf van Facebook, nog te maken met een grote wereldwijde storing. Toen gingen naast Facebook ook Instagram en WhatsApp een tijdlang offline. Dat probleem heeft toen enkele uren geduurd.

Zie jij willekeurige berichten van celebrities op je Facebook-nieuwsfeed?

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk