Waarom is de OnePlus 5 een kopie van Oppo? Het is logischer dan je denkt

Waarom is de OnePlus 5 een kopie van Oppo? Het is logischer dan je denkt

Oppo en OnePlus

OnePlus gaat met de OnePlus 5 zijn 4de generatie van toptoestellen aankondigen. Op 20 juni wordt de OnePlus 5 uit de doeken gedaan, en daarom heeft OnePlus al een foto vrijgegeven. Samen met Android Police en andere bronnen zijn er meer foto's uitgelekt, waardoor we al een goed beeld hebben van hoe het toestel eruit ziet.

De dubbele camera valt natuurlijk meteen op, net als gelijkenis met de iPhone 7 Plus. Toch is dit niet het toestel waarop de OnePlus 5 is gebaseerd. De onlangs aangekondigde Oppo R11, een midranger voor de Chinese markt, heeft nog veel meer overeenkomsten met de OnePlus 5. Oordeel zelf:

De enige verschillen zijn als je goed kijkt een extra microfoon tussen de flits en camera in, de iets andere plaatsing van de antennelijnen, en natuurlijk de alert slider van de OnePlus 5. Met de alert slider kan je snel tussen verschillende geluidsprofielen wisselen. Nu lijkt het op het eerste gezicht raar dat een Chinees Oppo-toestel zo op de OnePlus 5 lijkt, maar dat is niet zo.

De reden voor deze grote gelijkenis is dat OnePlus en Oppo (en ook Vivo) onderdeel zijn van hetzelfde Chinese moederbedrijf, genaamd BBK Elektronics. Neem een kijkje op deze pagina, en je ziet het snel genoeg terug.

Oppo is een grote speler op het gebied van smartphones. Oppo bezit volgens een recent rapport zelfs wereldwijd de vierde plek qua aantal verscheepte smartphones, achter Apple, Samsung en Huawei. Het bedrijf bestaat al langer dan OnePlus, maar heeft geen toestellen in de westerse markt. Oppo en Vivo richten zich voornamelijk op de Chinese markt.

Om toch voet op westerse bodem te zetten werd OnePlus opgericht. De OnePlus One was het eerste toestel van OnePlus, en stond bekend als een toestel met ontzettend veel waar voor zijn geld. Raad eens? Hij leek ontzettend op een Oppo-toestel:

Het uitwisselen van ontwerpen en andere technieken is een slimme manier om geld te besparen. Waarom twee keer het wiel uitvinden? Op deze manier kan en kon OnePlus kosten drukken, en hun toestellen voor een lagere prijs verkopen dan concurrenten. Een ander voorbeeld: het bekende Dash-charge van OnePlus, waarmee je razendsnel je telefoon kan opladen, is dezelfde techniek als VOOC-charging van Oppo.

Kortom, het is niet zo gek dat de Oppo R11 en OnePlus 5 op elkaar lijken. Uiteindelijk is het zelfs in jouw voordeel, want door het delen van ontwerpen en andere technieken weet OnePlus de kosten te drukken. Zo kan OnePlus een scherpe prijs te vragen voor hun high-end toestellen, en dat is alleen maar goed voor de consument.

OnePlus 5
3300 mAh
5.5 inch - 1920 bij 1080 px
64/128 GB
Snapdragon 835

Meer info

OnePlus 5
3300 mAh
5.5 inch - 1920 bij 1080 px
64/128 GB
Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties