Waarom je zeker niet altijd naar Google Maps moet luisteren

Waarom je zeker niet altijd naar Google Maps moet luisteren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

“Sla rechtsaf”. Als Google dat zegt, dan moet je je altijd even achter je oren krabben. Moet je echt afslaan, zit er gewoon een bocht in de weg of is er nog een andere optie? Google Maps is extreem handig om ergens te komen, maar dat het ook een gevaarlijke tool is om nergens te komen, dat leerde een Australisch gezin.

Australië

In Nederland of België de weg zodanig kwijtraken dat je dagenlang vermist bent, dat is bijna knap. In de outback van Australië? Daar is het een eitje om kwijt te raken. Ook om te sterven, waardoor je altijd voldoende water en eten in je auto moet hebben als je in de auto stapt in Australië. Daarnaast is een good old stratenboek waarschijnlijk ook geen overbodige luxe, want dan hoef je niet te ervaren wat een Australische familie wel meemaakte.

Een 27-jarige vrouw was samen met haar twee kinderen van twee en vier, plus haar moeder van 50 in de auto gestapt om van Queensland naar Adelaide te rijden, schrijf Autoevolution. Op zich niets heel spannends, meer Australiërs doen dat, maar na het vertrek vanuit het Noccundra Hotel werd er al vrij snel niets meer van het gezelschap vernomen. \

Gerelateerde artikelen

Google Maps

Ze waren met hun SUV vast komen te zitten in het niemandsland. Dat kwam omdat de 27-jarige vrouw die reed iets te enthousiast volgde wat Google Maps allemaal voorschreef. Google Maps vond het een goed idee om niet de snelweg te nemen en navigeerde de vrouw via een onverharde weg. Daar was de bolide het echter niet mee eens. De auto zat vast en er was geen mobiele telefoonsignaal. Hierop besloten de dames met de kinderen te gaan lopen, maar na uren lopen zonder succes keerden ze terug naar de auto.

De hoop was dat iemand de auto (en dus ook het gezin) zou vinden. Ze hadden zelfs met kleding de letters ‘help’ op de grond gelegd. Dat was maar goed ook, want uiteindelijk zijn ze gespot door een helikopter. Ze hadden geen eten meer én geen water, maar konden allemaal nog op tijd worden gered. Gelukkig maar, want dit had helemaal fout kunnen aflopen.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Wees verantwoordelijk

Was het de schuld van Google Maps? Niet echt: dat besloot gewoon een snellere route naar de eindbestemming te kiezen. Het is natuurlijk altijd aan de chauffeur om te kijken wat die route precies inhoudt en te beoordelen of de auto geschikt is voor die route. Hoewel een situatie als deze misschien niet zo snel voorkomt in Nederland of België, hebben wij soms wel te maken met andere Google Maps-spanningen. Zo weet Google Maps niet altijd even goed wat precies een fietspad is en waarschuwt hij niet altijd voor steile gedeeltes, zoals bijvoorbeeld het geval rondom Maastricht en Valkenburg. Blijf dus altijd zelf beoordelen of je op de goede weg zit, of dat een omweg die je misschien een paar minuten meer kost niet beter is.

Dank voor de tip, Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk