Waarom je de Android 13 QPR3 Beta 1 op je Pixel-telefoon moet installeren

Waarom je de Android 13 QPR3 Beta 1 op je Pixel-telefoon moet installeren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google is druk met het uitrollen van de nieuwe update voor zijn Pixel-telefoons. Zo zagen we onlangs de beveiligingsupdate en de Pixel Feature Drops van maart (Android 13 QPR2) voorbijkomen en nu is het tijd voor Android 13 QPR3 Beta 1. Die moet je installeren als je alvast wil weten wat er volgende maand gaat komen.

Wat is Android 13 QPR3 Beta 1?

Google is samen met ontwikkelaars momenteel Android 14 aan het testen. Dat betekent niet dat de ontwikkeling van Android 13 al is gestopt. Dit loopt namelijk gewoon door. Nu is Android 13 QPR3 Beta 1 voor Pixel aangekondigd. QPR3 staat voor de derde 'Quarterly Platform Release'.

Android 13 QPR3 Beta 1 kan nu dus worden getest. Als alles goed bevonden is, zal Google de stabiele versie uiteindelijk als de Pixel Feature Drops van juni 2023 uitrollen. Als jij deze bètaversie installeert, krijg je dus een eerste indruk van wat er in juni gaat komen.

Gerelateerde artikelen

Uiteraard is dit testsoftware. Het kan dus zijn dat er bepaalde dingen niet goed werken. Daarvan zijn er al een paar bekend en die vind je hieronder. Google geeft wel aan dat Android 13 QPR3 Beta 1 geschikt is voor algemeen gebruik.

 • Als je de camera probeert te openen door tweemaal op de aan/uit-knop te drukken, geeft de camera in plaats daarvan een zwart scherm weer.
 • In sommige gevallen, wanneer een werkprofiel wordt in- of uitgeschakeld, wordt het apparaat in plaats daarvan opnieuw opgestart.
 • De lijst met recente apps reageert soms niet meer als de schermoriëntatie wordt gewijzigd terwijl de lijst is geopend.

Hoe lang duurt Android 13 QPR3 Beta 1?

Google gaat door met het testen van Android 13 QPR3 Beta 1 door totdat de eerste bètaversie van Android 14 van start gaat. Als je deelneemt aan de QPR3-bèta, ontvangt je automatisch een OTA-update (over-the-air) voor Android 14 Beta 1 zodra deze beschikbaar komt. Er is geen aparte opt-in voor het programma vereist. Google zal binnenkort meer informatie over de bètaversie van Android 14 geven. We verwachten deze versie in april.

Hoe meld je je aan voor de Android 13 QPR3 Beta 1?

Android 13 QPR3 Beta 1 is nu beschikbaar voor degenen die zich hebben ingeschreven voor het Android Beta-programma en een Google Pixel 4a of nieuwer hebben. Dat meldt Google op Reddit. Inschrijven voor dat programma is heel eenvoudig, dat doe je via deze website. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met het Google-account waarmee je ook op je Pixel bent ingelogd. Vervolgens zie je een lijst met je apparaten die voor de bètasoftware in aanmerking komen. Je kan nu via Instellingen -> Systeemupdate controleren op nieuwe updates.

Gerelateerde artikelen

Ben je handig met flashen werkt via ADB-commando's? Je kunt hier de juiste downloadlinks vinden voor de factory-images. Om dit te doen moet de bootloader van je Pixel ontgrendeld zijn. Een eenvoudigere methode is het gebruik van de Android Flash Tool. Een uitgebreide uitleg over het flashen via ADB en et de Android Flash Tool vind je hier.

 • Pixel 4a and 4a (5G)
 • Pixel 5 and 5a
 • Pixel 6 and 6 Pro
 • Pixel 6a
 • Pixel 7 and 7 Pro

Nieuw in Android QPR3 Beta 1

Ondertussen zijn er websites die de Android 13 QPR3 Beta 1 al helemaal uitgeplozen hebben, zoals 9to5Google. Een overzicht van wat zij gevonden hebben, zie je hieronder.

De kleurprofielen voor het scherm zijn aanzienlijk aangepast

De kleurprofielen voor het scherm zijn aanzienlijk aangepast

Je kan nu een preview van een wallpaper fullscreen bekijken.

Het batterijpercentage is weer in de rechterbovenhoek te vinden zodra je (eenmaal) naar beneden veegt voor meldingen.

Opgeloste problemen

Android 13 QPR3 Beta 1 lost ook een aantal problemen op. De belangrijkste vind je hieronder.

 • Er is een probleem opgelost waarbij de kloktekst op het vergrendelingsscherm de verkeerde kleur had.
 • Er is een probleem opgelost waarbij Bluetooth-audio op sommige apparaten niet werkte.
 • Er is een probleem opgelost waarbij het vingerafdrukpictogram dat normaal op het scherm wordt weergegeven om de positie van de vingerafdruksensor aan te geven, ten onrechte werd gewijzigd in een uitroepteken (!).
 • Er is een probleem opgelost waarbij live achtergronden niet konden worden geselecteerd of gebruikt.
 • Er is een probleem opgelost waarbij widgets, app-pictogramposities en andere configureerbare opties op het startscherm werden gereset na het installeren van een OTA-update.
 • Er is een probleem opgelost waarbij een apparaat werd uitgeschreven bij Face Unlock na het installeren van een OTA-update.

Wie van jullie heeft de Android 13 QPR3 Beta 1 al geïnstalleerd op de Pixel? Wat zijn jullie eerste indrukken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een reeks slimme functies op basis van kunstmatige intelligentie.

€ 459

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk